Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović sprema se za Staru planinu

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović žali što na proteklom Svetskom prvenstvu u Šladmingu u slalom disciplini nije ispunila cilj, ali je zadovoljna rezultatima.

Ignjatovićeva je u razogovoru za agenciju Beta rekla da za narednu Olimpijsku godinu gaji velike ambicije i bolje rezultate.

“U narednoj sezoni verujem da mogu da dođem do zapaženijih rezultata u Svetskom kupu. U ovoj sezoni nisam uspela da se plasiram u drugu vožnju slaloma, iako sam to očekivala, ali za sledeću godinu ću se bolje pripremiti i verujem u uspeh”, rekla je srpska skijašica.

“Na ZOI mislim da mogu da postignem dobre rezultate. Još uvek je rano pričati o Sočiju šta će biti, ali sigurno ću učestvovati u slalomu i veleslalomu, a verovatno i superveleslalomu, dok su za spust male šanse, pre svega zbog finansija i nemogućnosti treniranja tokom leta u Argentini i Novom Zelandu”, dodala je ona.

Ignjatovićeva će se naredne nedelje takmičiti na Nacionalnom prvenstvu na Staroj planini na kom očekuje da odbrani titulu u slalomu.

“Volim da skijam na našim planinama i jedva čekam da vidim koliko je Stara planina napredovala od prošle godine. Od ponedeljka me tamo čeka Nacionalno prvenstvo, gde realno gledano nemam pravu konkurenciju, pošto sam u Srbiji jedina seniorska takmičarka”, kazala je Ignjatovićeva.

Nevena-Ignjatovic3.jpg

“Nakon Nacionalnog prvenstva Srbije očekuju me prvenstva u Sloveniji, Austriji i još par mesta verovatno. Posle toga, početkom marta preostale su mi dve trke slaloma u Evropa kupu i to će mi biti najbitnije za generalni plasman do naredne sezone”, dodala je ona.

Najbolja srpska skijašica ocenila je da uspesi Tine Maze u Svetskom kupu doprinose popularizaciji skijanja na ovim prostorima, ali da konkretne pomoći od najbolje rangirane skijašice sveta i nema konkretne pomoći.

“Uspeh Tine Maze svakako doprinosi popularizaciji skijanja na ovom prostoru i oni se mogu porediti sa uspesima Janice Kostelić, koja je u svoje vreme harala u svetu skijanja. Maze ne može direktno doprinese da skijašice napreduju sa ovih prostora. Ona je specifična, samostalna je, ima svoj tim sa kojim trenira, ali sigurno joj ta samostalnost doprinela da bude najbolja na svetu, da dolazi do dobrih rezultata”, rekla je Ignjatovićeva.

Ona je dodala da ski timu Srbije nedostaje finansijska podrška, ali da treniranjem sa Slovencima i Hrvatima znatno doprinosi njenom kvalitetu.

“Moja baza je u Sloveniji i tamo radim sa svojim timom, a i treniram sa Slovenkama i Hrvaticama. Ne bih bila uspešna da nemam tako kvalitetan tim saradnika. Verujem da bismo postizali još bolje rezultate da imamo finansijsku podršku, koja je na kraju krajeva veoma bitna”, zaključila je Ignjatovićeva.

“Trka veleslaloma bila je izuzetno teška. Teren je bio zahtevan, jer je staza bila strma i izuzetno zaleđena. Generalno nisam zadovoljna plasmanom u toj disciplini, ali biti 41. na svetu u konkurenciji od 139. takmičarke je uspeh”, rekla je Ignjatovićeva agenciji Beta.

Nevena-Ignjatovic.jpg

“U trci slaloma sam mnogo bolje skijala, nisam pravila veće greške, osim što sam u ciljnoj ravnini nešto slabije odvezla i tu izgubila dosta vremena. Verovala sam da u slalomu na SP mogu do prvih 30, ali taj cilj nisam ispunila. Žao mi je zbog toga, ali ni 34. mesto nije loš plasman”, dodala je ona.

Ignjatovićeva je kazala da joj je ovu sezonu znatno otežala povreda pete, kao i da joj je falilio srće u Evropa kupu.

“Ove godine u Evropa kupu nisam imala sreće, nisam nikako mogla da povežem dve dobre vožnje i da napravim zapaženiji rezultat i da pokažem sve što znam. Doduše imala sam probleme sa povredom pete pred početak sezone i tu sam izgubila dosta u pripremama, a i promenili su nam dimenzije skija na koje se i nisma navikla u potpunosti”, kazala je trenutno 37. skijašica u poretku slaloma u Evropa kupu.

izvor Rts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *