Stara planina prepuna gostiju, žurki i ski dešavanjima !!!!

Pokazalo se da velike količine snega koga trenutno na Staroj planini ima preko 110 cm, nisu dovoljan podstrek  turistima, a pre svega skijašima i borderima da dođu na Staru planinu i uživaju u 13 km.staza koliko im ova planina trenutno  nudi.

Brojna takmičenja i dešavanja su se pokazala kao pravi magnet za brojne turiste koji prosto pohrle na Staru planinu kada saznaju da se na njoj održava neka žurka, ili takmičenje.

Ovog vikenda Stara planina je prepuna dešavanjima, trenutno se održavaju pripreme za  trke Balkan Evropa kup, koja se u ovom ski centru održava 25. i 26.februara,.Svakako je zanimljiva i akcija ,,Svi na sneg,, koju organizuje Savez za rekreativni sport Niša, pod pokroviteljstvom Uprave za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu. astavljena u nedelju, 24. februara, izletom do Babinog zuba.

Mesto se može rezervisati po ceni od 500 dinara u Turističkoj organizaciji Niša, a polazak je u 7 sati sa parkinga kod Tvrđavskog mosta.

Svaki putnik je osiguran, a uz vođu puta, obezbeđena je i lekarska ekipa.

A već uveliko traje žurka na Staroj planini ,,Beg na sneg,, koju oprganizuje Savez Studenata Medicinskog Fakulteta,, iz Niša…

Dnevna zurka na Staroj
Babin Zub

Subota, 23.02.2013.

Polazak sa parkinga Medicinskog fakulteta u 6:30h, ludovanje, povratak u večernjim časovima.

Cena: (ulaznica + prevoz) 10€

Za lud provod tu su Dj Nakoch,Dj Mande i studentske cene pica 😀

Fotkace nas prijatelji iz EXPO studia!

Redovne cene ski pasa
Obezbedjeno rentanje ski opreme po ceni od 700 din.

Photo: Drugari ako zelite da pobegnete sa nama poslednji rok za prijavu je sutra do 15h, obezbedili smo grejanu rakiju i vino koje ce biti besplatne dok traju zalihe ,a zaliha ima da popadamo  :) Dan ce biti prelep, zato nemojte propustiti ovu priliku! Plan puta je sledeci: Polazak sa parkinga Medicinskog fakulteta u 6:30h, stizemo oko 9h, instaliramo zurku direktno na stazi kod Gondole, kuvamo rakiju i vino i krecemo sa ludilom. Skijasi mogu odma izaci na stazu a i ne moraju  Ova zurka traje do 13h, kada selimo zurku u planinarski dom. Organizovan rucak za male pare i nastavak zurke na snegu ispred doma. Sa zalaskom sunca upadamo u kamin salu planinarskog doma gde nastavljamo zurku do povratka. Povratak je isplaniran za 20h. Cene pica u domu su: kafa, caj 50din, pivo 0.5l 100din, grejana rakija i vino 60din casa, vino 1l 400 din, sokovi ... Vidimo se na snegu!!!

Drugari ako zelite da pobegnete sa nama poslednji rok za prijavu je sutra do 15h, obezbedili smo grejanu rakiju i vino koje ce biti besplatne dok traju zalihe ,a zaliha ima da popadamo 🙂 Dan ce biti prelep, zato nemojte propustiti ovu priliku! Plan puta je sledeci:

Polazak sa parkinga Medicinskog fakulteta u 6:30h, stizemo oko 9h, instaliramo zurku direktno na stazi kod Gondole, kuvamo rakiju i vino i krecemo sa ludilom. Skijasi mogu odma izaci na stazu a i ne moraju Ova zurka traje do 13h, kada selimo zurku u planinarski dom. Organizovan rucak za male pare i nastavak zurke na snegu ispred doma. Sa zalaskom sunca upadamo u kamin salu planinarskog doma gde nastavljamo zurku do povratka. Povratak je isplaniran za 20h.

Cene pica u domu su: kafa, caj 50din, pivo 0.5l 100din, grejana rakija i vino 60din casa, vino 1l 400 din, sokovi …

Vidimo se na snegu!!!
SPBabinZubIzlaz
SPBabinZubPolaz SPGondolaIzlaz

Trenutna visina snega na Staroj planini iznosi 110 cm van staza, dok je visina snega na stazama od 40 do 60 cm.Vetar duva  brzinom od 4 m/s, temperatura je oko 0 C, vreme delimično oblačno sa sunčanim intervalima…

Znači vreme je super,  dešavanja ima samo trebate da krenete put Stare planine i uživate u prelepom vikendu prepunom ski dešavanja, žurki…….http://www.staraplanina-babinzub.info/

2 Responses to Stara planina prepuna gostiju, žurki i ski dešavanjima !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *