Za skijaše u Srbiji nema ekonomske krize

Od početka zimske sezone na planinama Kopaonik, Zlatibor i Stara planina zabeležen je rekordan broj skijaških dana po jediničnom ski pasu, više od 330.000, saopšteno je iz Skijališta Srbije.

Na samom početku sezone zabeležena je više nego duplo veća prodaja ski karata u odnosu na prošlu sezonu, a oboreni su i rekordi posećenosti, odnosno više od 7.000 skijaša u jednom danu na Kopaoniku i 1.500 skijaša na Staroj planini i na Torniku.

“U proteklim godinama Skijališta Srbije sistemski su investirala u infrastrukturu i kapacitet Kopaonika, Tornika na Zlatiboru i Stare planine, što je rezultiralo povećanjem posećenosti i privlačenjem novih turista”, izjavio je generalni direktor tog JP Dejan Ljevnaić.

On je naglasio da su postignuti rezultati i prihod koji je ove godine ostvaren do početka marta, veći nego za celu prošlu godinu.

“Naš plan je da nastavimo sa ulaganjima u ski centre, kako bi bili što konkurentniji u odnosu na velike evropske ski centre, što svakako doprinosi razvoju turizma u Srbiji i privlačenju što većeg broja turista iz zemlje i inostranstva”, dodao je Ljevnaić.

Razvojem ski centara i planina kao turističkih destinacija, prema njegovim rečima, ne samo da se otvaraju nova radna mesta i privlače na desetine hiljada turista, već se razvijaju i ostale grane privrede.

“Izgradnjom i popularizacijom planinskih destinacija kao što je Stara planina, vraća se život u obližnje gradove. Mladi nalaze posao, povećavaju se prihodi lokalnih samouprava, obnavlja se putna infrastruktura, a samim tim se poboljšava i kvalitet života” naglasio je Ljevnaić.

U saopštenju se podseća da su Skijališta Srbije pored ulaganja u skijašku infrastrukturu, modernizaciju žičara, uređenju staza, posebnu pažnju posvetila afirmaciji skijanja i ove sezone organizovala brojne promotivne akcije i sa opštinama u okruženju ski centara, potpisani su ugovori o besplatnom skijanju za osnovce i srednjoškolce.

(Beta)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *