Podržite Omladinski projekat Stara planina, moj prostor za najbolji u Srbiji

Omladinski projekat Stara planina, moj prostor u okviru programa Mladi su zakon bi mogao da bude proglašen kao NJABOLJI U SRBIJI!! U toku je glasanje, koje će trajati do 26.11.2012 godine, do 12 časova (podne). Potrebno je da na ovoj stranici lajkujete Zaječarski okrug. Hvala na podršci! 🙂
 

 U nastavku teksta možete videti uputstvo za glasanje :

MLADI SU ZAKON – Zaječarski okrug

img_0653
 
Omladinska volonterska grupa: (udruženje mladih)
Centar za održivu budućnost „Zelena zona“, Knjaževac
 

Omladinski volonterski projekat:
„Stara planina, moj prostor“
 
 
Mladi knjaževački volonteri okupili su se oko ideje da se reši problem nedostatka prostora za realizaciju edukativnih radionica i provođenje slobodnog vremena u prirodi.
 
Aktivisti Zelene Zone su pripremili i raščistili dvorište škole u selu Balta Berilovac, sada Muzeja Stare planine i postavili i ubetonirali sprave i rekvizite za relaksaciju i rekreaciju. Razboj, prepreke za pretrčavanje, vratilo, sprava za trbušnjake i leđne mišiće obogatili su sadržaj muzeja i biće osim mladima dostupni i svim sugrađanima ali i slučajnim i namernim turistima, a koristiće se i za tradicionalne „čobanske igre“ u okviru obeležavanja „Molitve pod Midžorom“.
 
Volonteri su hranu pripremali na šporetu na drva, obedovali pod vedrim nebom i zanoćili u prostorijama škole, a uz logorsku vatru pričali o volonterizmu i budućim aktivnostima, kao na primer organizaciji volontersog kampa; a stariji volonteri su im preneli svoja iskustva i približili mogućnosti koje pruža volonterski angažman. Posebnu draž ovoj večeri dali su i zvuci akustične gitare.
 
Realizacijom ovog projekta mladi su dobili prostor koji je adaptiran za organizovanje sportsko-rekreativnih i edukativnih programa u cilju promovisanja zdravih navika, boravka u prirodi, ali i kulturnog, prirodnog i tradicijskog nasleđa ovog kraja.

 

img_0589
Prema sporazumu, Zavičajni muzej Knjaževac će održavati ovaj prostor i omogućiti mladima nesmetano i besplatno korišćenje. Na ovaj način osigurana je održivost projekta i sigurnost da uložena sredstva budu višestruko iskorišćena kroz njihovu dugogodišnju eksploataciju.
 
 
Članovi udruženja imaju ambiciju da u ovom delu Stare planine naprave pešačke i biciklističke staze tako da pruže još jednu mogućnnost za kvalitenije i zdravije provođenje slobodnog vremena ali i dodatno obogate turističku ponudu ovog devastiranog i nedovoljno iskorišćenog područja.

link za glasanje

Resurs centar za zaječarski okrug:
Timočki omladinski centar, Zaječar
www.toc.rs

class=”userContent”> izvor Knjaževačke vesti/ Edukativni Centar Knjaževac /F.b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *