Babin zub : Hotelijeri zadovoljni sezonom na Staroj planini

Direktor hotela “Falkenštajner-Stara planina” Siniša Milenković izjavio je danas da je zadovoljan posećenošću tokom ovogodišnje skijaške sezone, naročito zbog činjenice da osim turista i skijaša iz Srbije, ovaj hotel i ski-centar sve više posećuju i gosti iz okolnih zemalja, poput Rumunije i Bugarske.

“Veoma smo zadovoljni kako brojem gostiju, tako i njihovim pozitivnim reakcijama na boravak u ‘Falkenštajneru’, koji je kategorisan sa četiri zvezdice i predstavlja najmoderniji smeštajni objekat na Staroj planini”, rekao je Milenković Tanjugu.

On je naglasio da je za kratak vremenski period Stara planina postala omiljeno mesto za odmor turista iz Srbije i susednih zemalja, dodajući da je uveren da će se taj trend nastaviti i tokom cele godine.

Stara planina je, kao nova atraktivna skijaška destinacija, sa oko pet meseci snežnog prekrivača godišnje, idealna za ljubitelje zimskih sportova, a staze se nalaze u neposrednoj blizini hotela. Stara planina je prvi skijaški centar u Srbiji koji je dobio gondolu, koja je svečano puštena u rad prošle sezone. Dužina gondole je 1.100 metara, ima kapacitet od 1.200 skijaša na sat uz mogućnost dupliranja kapaciteta


Foto Tanjug, video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *