Dogovorena gradnja nacionalne “Kuće skijanja” na Staroj planini (Foto & Video) –

Danas je u hotelu ”Stara planina” na Jabučkom ravništu potpisan Protokol o saradnji na izgradnji Kuće skijanja, budućeg centra skijaškog sporta Srbije.

Protokol su potpisali Vladeta Radivojević predsednik Skijaškog saveza Srbije i direktor JP Stara Planina,Vladimir Simović.

Posle “Kuće fudbala”, “Kuće košarke”, nacionalnog kampa za vaterpoliste u Vrnjačkoj Banji, atletske dvorane, Srbija će dobiti i Nacionalni trening centar za skijanje ili “Kuću skijanja”.Najavio je ovo danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je objavio početak radova izgradnje ovog centra od sledeće godine na Staroj planini.

Nacionalni skijaški trening centar – “Kuća skijanja” počeće da se gradi sledeće godine na Staroj planini, a ugovor o izgradnji potpisali su danas predstavnici JP “Stara planina“ i Skijaški savez.

Planira se da “Kuća skijanja”, kako navode na sajtu JP “Stara Planina”, bude smeštena na lokaciji u blizini polazne stanice gondole i da bude ukupne površine od oko 1200 kvadratnih metara. Plan je da ima kapacitet do 100 ležajeva sa pratećim sadržajima – skijašnica, teretana, spa centar…

U izgradnju ovog objekta biće uloženo oko 700.000 evra.

Potpisivanju Ugovora o izgradnji prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Ministar Udovičić je dodao da će izgradnjom “Kuće skijanja” deci biti omogućeno da se besplatno bave ovim sportom, kao i da je izgradnja ovakvih sportskih centara od velikog značaja za razvoj sportskog turizma i povećanje broja noćenja.

Želimo da ulažemo u sportsku infrastrukturu jer mi je želja da svaki sport dobije svoju kuću, svoj trening centar. U protekloj godini izgradili smo Gimnastički trening centar, Atletsku dvoranu u Beogradu, ove godine gradimo Nacionalni vaterpolo trening centar, počinje izgradnja odbojkaškog. To je jedan od preduslova da sport učinimo dostupnim svima i obezbedimo najbolje uslove za naše sportiste- rekao je Udovičić.

Na Staroj planini je inače ove godine Skijaški savez Srbije organizovao 4 evropska takmičenja u skijanju, a kako je rečeno prilikom potpisivanja o izgradnji Kuće skijanja, taj trend će se nastaviti kako bi se Stara planina promovisala kao značajan turistički, ali i budući centar skijaškog sporta Srbije.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kaže da je početak izgradnje “Kuće skijanja” na Staroj planini dobra vest za našu opštinu i ovaj region. “Projekat razvoja Stare planine suštinski je važan kako za opštinu Knjaževac, tako i za region, a skijaški sport svakako je generator razvoja planinskog turizma. Ovaj projekat takođe prevazilazi i finansijske, ali i interesne okvire same lokalne samouprave, to je projekat od nacionalnog značaja i jako je važno da je država ponovo obratila pažnju na razvoj Stare planine jer to može da bude generator razvoja čitavog ovog kraja”, istakao je Milan Đokić, predsednik opštine i potpredsednik Ski saveza Srbije.

U nastavku teksta možete videti današnje snimke i fotografije sa potpisivanja Protokola o saradnji na izgradnji Kuće skijanja, budućeg centra skijaškog sporta Srbije.
Link ka foto Galeriji

Удовичић на Старој планини – Следеће године почиње изградња Националног тренинг центра за скијање

Датум: 16.03.2016. | Категорија: Спорт

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Стару планину и присуствовао потписивању уговора о изградњи Националног скијашког тренинг центра – ,,Кућа скијања“.

KucaSkijanja3

,,Желимо да улажемо у спортску инфраструктуру јер ми је жеља да сваки спорт добије своју кућу, свој тренинг центар. У протеклој години изградили смо Гимнастички тренинг центар, Атлетску дворану у Београду, ове године градимо Национални ватерполо тренинг центар, почиње изградња одбојкашког, итд… То је један од предуслова да спорт учинимо доступним свима и обезбедимо најбоље услове за наше спортисте“, рекао је Удовичић.

KucaSkijanja

Он је додао да ће изградњом Куће скијања деци бити омогућено да се бесплатно баве овим спортом, као и да је изградња оваквих спортских центара од великог значаја за развој спортског туризма и повећање броја ноћења.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *