Izgradnja apartmana na Jabučkom ravništu možda već na proleće

Izgradnja novih objekata na Staroj planini sve je bliža. Osim ulaganja kompanije “Falkensteiner”, i dve domaće kompanije najavile su svoje investicije – kondotel i višeporodične (multifemili) apartmane.

Pregovori sa investitorom koji će graditi multifemili apartmane su završeni, a u narednih nekoliko dana ugovor će biti finalizovan, te će se do kraja meseca naći pred Vladom Srbije, koja treba da ga potvrdi, saznaje “eKapija” u JP “Stara planina”.

– Sa kompanijom koja će graditi višeporodične apartmane dogovorili smo sve – rokove izgradnje, kategorizaciju objekata, udeo države u budućem objektu itd. – kaže Branko Radan, menadžer za razvoj planinskog rizorta JP “Stara planina”, za “eKapiju”.

Kako naš sagovornik pojašnjava, očekuje se da bi ovaj investitor dozvole za gradnju mogao dobiti već do sledeće građevinske sezone, te da sa početkom sezone krene i gradnja. Prema onome što je dogovoreno, rok za završetak posla, nakon dobijanja građevinske dozvole, iznosi 36 meseci.

– Tako ne postoji bojazan da bi ovaj posao mogao da se otegne – dodaje Radan.

Kako je ranije objavljeno, taj deo posla vredan je oko 700.000 EUR.

Kada je reč o firmi koja će na Jabučkom ravništu graditi kondotel, naš sagovornik objašnjava da je i ovaj projekat aktuelan, ali da su, zbog sprečenosti vlasnika, pregovori odloženi. Ipak, on potvrđuje da će vrlo brzo biti nastavljeni.

 

Izvor ekapija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *