Najava : Ultra trail Stara Planina 2016

Najteža trka ove godine u SkyRunning ligi uključuje tri trke na 20, 85 i neviđenih 122km.

Ove godine Ultra trail Stara Planina počinje 3.juna i trajaće do 5 juna 2016 godine.

Ultra trail Stara Planina je trka koja se zvanično boduje i za Ultra Trail du Mont Blanc – UTMB najveću i najpopularniju ultra trail trku na svetu.

Preporučujemo staze od 20km i za one hrabrije bez iskustva u trail trčanju, stazu od 85km. Naravno pre ovog napora, vrlo je važno da učestvujete barem na 2-3 trail trke u dužini od 40-50km, da imate dobru opremu i da se posavetujete sa svojim trenerom!

Prijave i svi detalji uskoro! Pratite Ultra trail Stara Planina. Organizator Skyrunning Serbia.

Stara Planina-Babin Zub

till

Organized by : Veroljub Zmijanac

SKYRUNNING U SRBIJI

Organizaciju Skyrunning Serbia vodi tim entuzijasta čiji je cilj da svojim delovanjem doprinese razvoju, afirmaciji i promociji Skyrunning-a, ultra maratona na visokim nadmorskim visinama i ostalim sportovima izdržljivosti, kao i razvoju, afirmaciji i promociji sportskog i planinskog turizma u Republici Srbiji i šire.

Prijemom u punopravno članstvo Međunarodne Skyrunning Federacije (International Skyrunning Federation – ISF), Srpska Skyrunning asocijacija (Skyrunning Serbia) dobija i međunarodnu podršku za rad i razvoj Skyrunning kao sportske discipline i na teritoriji Republike Srbije, preuzimajući na sebe obavezu i odgovornost da se strogo pridržava statuta ISF-a i drugih relevantnih propisa.

Pored toga pred nama je jasan zadatak, a to je jaka i kvalitetna Nacionalna liga sa minimum 6 trka godišnje. Ono što svakako krasi istoriju naše zemlje je Fruškogorski maraton, jedan od najstarijih brdskih maratona Evrope koji postoji od 1978. i traje u kontinuitetu dan danas, preživeo je i najgora vremena. Naravno danas postoji puno zanimljivih i tradicionalnih trka u prirodi, koje organizuju različiti klubovi i udruženja širom Srbije.

Ne postojimo samo da bi organizovali trke nego i da omogućimo trkačima da posećuju međunarodna takmičenja pod okriljem ISF-a. Cilj je da u kontinuitetu pomažemo našim takmičarima da napreduju na internacionalnom nivou. Da stvorimo Srpsku Skyrunning reprezentaciju koja će nas predstavljati na Evropskim i Svetskim prvenstvima širom sveta. Takođe nam je želja da sarađujemo i sa drugim organizacijama i sportskim udruženjima koja se bave sličnim trkama u prirodi. Otvoreni smo da i druga pravna sportska lica organizuju trke pod našim kalendarom i ISF formatom.
wherevent.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *