Naredne godine izgradnja puta od Svrljiga ka Staroj planini !

Od naredne godine počeće izgradnja puta od Svrljiga ka Babinom zubu, najkraće destinacije od Niša ka tom turističkom centru, što će značajno doprineti razvoju turizma u ovom delu Srbije, najavila je u Svrljigu ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ona je prilikom obilaska radova u Ulici Vase Albanca koja je deo državnog puta ka Staroj planini rekla da će ta ulica za nekoliko dana biti kompletno završena, kao i da je i za razvoj turizma na samoj Staroj planini važno uraditi put od Svrljiga.

Ne postoji mali i veliki grad i mala i velika ulica. Nije Beograd Srbija. Da bi mogli da razvijamo turizam i da zamolimo turiste da letuju u Srbiji, treba im obezbediti i dobar put – kaže Mihajlovićeva.

I narodni poslanik Milija Miletić naglašava da je posebno važan i razvoj niškog Aerodroma odakle je do Stare planine nakraći put preko Svrljiga i da će to dosta uticati na razvoj turizma u ovom delu Srbije, a da Svrljig ima dosta toga da ponudi turistima.

Imamo brojne mogućnosti u seoskom, verskom i lovnom turizmu jer Svrlig ima sve ono što je treba, samo nam je potrebno ulaganje u infrastrukturu – kaže Miletić.

Rekonstrukciju Ulice Vase Albanca u dužini od 1.450 metara radi JP „Putevi Srbije“, a trotoare koji se u istoj dužini rade paralelno sa kolovozom finansira lokalna samouprava.
Ministarka u Svrljigu sa narodnim poslanikom najavila ulaganje u infrastrukturu; foto: A.K.

Ministarka u Svrljigu sa narodnim poslanikom najavila ulaganje u infrastrukturu; foto: A.K.

 


Ove godine otvara se 86 kilometara auto-puteva

Prema rečima ministarke Zorane Mihajlović ove godine će, pored otvaranja će biti rekonstruisano i 120 kilometara.

3

Izgradnja puta ka Staroj planini šansa za razvoj turizma na jugu Srbije; foto: A.K.

I na Koridoru 10 radi se znatno brže nego prethodnih godina, a u odnosu na 2012. godinu u Srbiji se gradi 10 puta više – naglašava Mihajlovićeva.

Dodaje da postoje ulice i gradovi gde se može više, ali se, kako kaže, radi koliko se ima sredstava.

Uskoro će, prema njenoj najavi, a uz pomoć kredita Svetske banke, biti realizovan i program rekonstrukcije 1.100 kilometara puteva u celoj Srbiji.

To će biti ogroman posao za sve nas, posebno za domaće kompanije – kaže Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja prethodno je u Svrljigu otvorila kupališni kompleks „Bazeni Pastirište“.
izvor www.juznevesti.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *