Otvaranje Turističkog info centra u Kalni

U večerašnjoj emisjij na RTV BelleAmie  Saša Ignjatović, direktor Turističke organizacije  Knjaževac najavio je početak zimske turističke sezone u Knjaževcu, odnosno na Staroj planini.Za sutra je najavljeno svečano otvaranje Turističkog info centra u Kalni. Tim povodom, u Kalni i na Staroj planini kao i u Knjaževcu, boraviće predstavnici 24 turističke agencije i desetak novinara iz Srbije.


[slideshow id=100]

ZIMSKA SEZONA 2011/12

Početak predstojeće zimske sezone u opštini Knjaževac biće obeležena manifestacijom pod nazivom “Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije”, koja će po šesti put biti održana 10. i 11. decembra u knjaževačkom Domu kulture. U sklopu manifestacije planirano jei  studijsko putovanje za turističke agencije i medije, sa ciljem njihovog upoznavanja i ostvarivanja poslovnog kontakta sa domaćinima seoskih turističkih domaćinstava, koji pružaju usluge ishrane i smeštaja na teritoriji opštine Knjaževac. Prvog dana manifestacije predviđeno je i otvaranje novog Turističkog info centra u Kalni, koja od ove godine predstavlja bitan punkt na mapi skijališta. Program studijskog obilaska: I Dan 10.12.2011. g. (subota) 9:00  Dolazak i okupljanje u Knjaževcu 9:30  Odlazak za Kalnu 10:00 Otvaranje novog Turističkog info centra u Kalni 11:00 Početak obilaska seoskih turističkih domaćinstava u podnožju Stare planine i Hotela Stara planina     na Jabučkom Ravništu i skijališta na Babinom zubu 16:00 Ručak u Planinarskom domu na Babinom zubu 17:00 Nastavak obilaska u povratku ka Knjaževcu 18:30 Smeštaj u Konaku Mali predah 20:00 Svečana večera i druženje sa vlasnicima seoskih domaćinstava uz muziku, noćenje II Dan 11.12.2011.g. (nedelja) 8:00  Doručak 9:00  Polazak za Ravnu i obilazak Arheo etno parka u Ravni 10:00 Poseta Vianarije Jović sa degustacijom 12:00 Obilazak Muzeja i Zavičajnog muzeja u Knjaževcu 13:00 Ručak Domaćin (TOOK) je obezbedio prevoz predstavnika turističkih agencija i medija tokom njihovog boravka (za teritoriju opštine Knjaževac), kao i smeštaj za 10. i 11. [nggallery id=100]
decembar i ishranu.

 

 

TRADICIJOM U EVROPU

„Briga o očuvanju i prepoznavanju našeg etno nasleđa i očuvanju elemenata folklora „Kao narodne umetnosti“ je prvi zadatak svih ljudu koji se bave na bilo koji način narodnom tradicijom i duhovnim vrednostima koje karakterišu naš etnos i daju pečat narodu Srpskom.“

U dane 10. i 11. decembra. 2011 godine (subota i nedelja) održaće se šesti put tradicionalna turistička manifestacija pod sloganom:

,,Tradicijom u Evropu”
VI susreti etno udruženja i asocijacija Srbije – Knjaževac 2011. godine

Manifestacija je turističko -tradicionalnog karaktera i ima za cilj promociju zimske turističke destinacije i seoskog turizma na Staroj planini i očuvanje nasleđa i duhovne vrednosti, očuvanje nacionalnog identiteta.

Učesnici ovogodišnje međunarodne manifestacije su:

·           Predstavnici iz gradova Srbije, Republike Bugarske, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Republike Srpske
·           Etno udruženja, etno mreže, zanatske i umetničke radionice,
·           Proizvođači zdrave hrane,
·           Proizvođači vina i rakija,
·           Proizvođači sireva i proizvoda od mleka,
·           Predstavnici turističkih organizacija i kulturnih centara,
·           Predstavnici regionalnih centara za ruralni razvoj,
·           Predstavnici ministarstava i nacionalne turističke organizacije,
·           Predstavnici lokalne samouprave i kulturni radnici,
·           Predstavnici Javnih preduzeća „Stara planina“ i Skijališta Srbije,
·           Predstavnici renomiranih turističkih agencija iz oblasti receptivnog turizma,
·           Predstavnici medija.
U okviru manifestacije planirano je otvaranje turističkog informativnog centra u Kalni, na ulazu u zimsku turističku destinaciju Stara planina.
Pored  izlagača narodnih rukotvorina, suvenira, odevnih predmeta, predmeta za pokućstvo i izlagača zdrave hrane, predviđen je i kulturno umetnički program, sa specijalnim gostima i modnom revijom „Zaveštanje za budućnost“.
Po uzoru na prošlu i ove godine održaće se izložba i  takmičenje u izradi Srpskog obrednog peškira.
Za predstavnike turističkih agencija biće organizovan obilazak destinacije Stara planina i seoskih turističkih domaćinstava u podnožju planine, a za izlagače biće organizovan obilazak Zavičajnog muzeja i gradske postavke udruženja „Izvor“ iz XIX i XX veka.
Za sve učesnike manifestacije biće upriličen koncert u organizaciji Doma kulture kao i drugarska večera sa dodelom zahvalnica.
Manifestaciju će podržati Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Opština Knjaževac, East Star Group, Dom kulture Knjaževac i Zavičajni muzej.

S obzirom da želimo da uspešno organizujemo  ovu manifestaciju, kao  i da na vreme pripremimo prostor za Vaš štand ,molimo Vas da nam prijavu dolaska kao i prijavu za takmičanje ,,Srpski obredni peškir”, dostavite najkasnije do 01.12.2011. godine.

Prijave slati na adresu:  Udruženje „Izvor“, Trg oslobođenja broj 17, 19350 Knjaževac

U nadi da ćete nam se pridružiti u realizaciji manifestacije ,,Tradicijom u Evropu”, unapred zahvaljujemo.

Hvala i do skorog viđenja!


Udruženje za negovanje  tradicije „Izvor“ Knjaževac
Tel/Fah: 019/ 730-660
Mob: 063/ 155-656-96
E-mail: udruzenjeizvor@yahoo.com

izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *