PAK “Mosor” Niš organizuje – Zimski uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu

PLANINARSKO-ALPINISTIČKI KLUB ”MOSOR” – NIŠ VODI VAS NA Zimski uspon na Midžor 2169m i skijanje na Babinom zubu (jednodnevni izlet) 09. februara 2013. (subota)

Midžor sa visinom 2169m je najviši vrh Srbije i našeg dela Stare Planine. Nalazi se na samoj granici sa republikom Bugarskom. Pored Midžora penjaćemo se i na vrh Babin zub visine 1780m koji se nalazi iznad samog turističkog centra.

Uspon na Midžor vrši se iz pravca planinarskog doma koji se nalazi na 1580m. Od najvišeg vrha Srbije udaljen je 5.4 km vazdušnom linijom ili 8.6 km putem, što se u povoljnim vremenskim uslovima prelazi za oko 3 sata.

Za one koji ne bi da planinare već bi da skijaju i uživaju u zimskim čarolijama na prelepo uređenim stazama “Babinog Zuba” postoji i takva mogućnost. Cena dnevnog ski pasa za odrasle je 1290 dinara, a poludnevni je 900 dinara. Dok je za decu dnevni 1000 dinara, a poludnevni 710 dinara.

U planinarskom domu i hotelima za sve zainteresovane postoji mogućnost ishrane (topli obrok) posle uspona na dva predviđena vrha.

Polazak je ispred doma rukometa u 06:00 h, a dolazak u Niš oko 20 sati.

Napomena:
Poneti topliju odeću (nikako od teksasa i sl.!!!) i zimske cipele (obavezno duboke i bez štikle !!!). Ranac na leđima nikako torba u rukama!!! Kapu i rukavice poneti obavezno. Poneti rezervnu odeću i obuću za preobuku posle uspona (stajaće u autobusu). Poneti hranu (sendviče, čokoladu…), i vodu u čuturici ili flašici minimum 1 litar.

Neophodna oprema:
Štapovi planinarski ili skijaški, kamašne za sneg, baterijska lampa, kabanica, naočare za sunce ili brile, zaštitne kreme za lice i usne, overena zdravstvena knjižica, lična karta.
Pre polaska na uspon Vođa uspona će pregledati odeću i obuću svih učesnika i ima pravo da na uspon ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu opremu.
Učesnici koji uplate novac, a kasnije otkažu učešće ne vraća se novac (sem u slučaju da sami nađu adekvatnu zamenu!!!)

Troškovi prevoza: 750 dinara i obuhvataju:
• Prevoz na navedenoj relaciji udobnim turističkim autobusom
• Organizacione troškove i vodiče (PAK Mosora) na samoj planini
Ukoliko ide minibus troškovi puta biće 850 dinara!

midzor-01

Sve informacije na 063/484–139 ili igor8850@yahoo.com
Prijavljivanje i uplata najkasnije do 07. februara 2013. g.

Na sastanku PAK Mosora utorkom od 19-20 sati u domu planinara u tvrđavi kod Igora Radosavljevića ili na gore naveden telefon.

VOĐA PUTA I USPONA: IGOR RADOSAVLJEVIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *