Pravo vreme za posetu zaleđenim vodopadima na Staroj planini (Video)

Veoma hladne januarske dane koji su pred nama, svi zaljubljenici u prirodu i Staru planinu, uveliko koriste za obilazak zaleđenih staroplaninskih vodopada. Zbog veoma surovih planinskih uslova mnogi vodopadi su gotovo nedostupni, ali se odvažni planinari ne libe da organizuju ture do Piljskog vodopada, koji je, kao retko kada, potpuno pod ledom, dok je Tupavica, za razliku od Piljskog, relativno pristupačnija.

Danas su planinari Planinarskog kluba Vidlič iz Pirota organizovali posetu Piljskom vodopadu, koji je u potpunosti okovan ledom, što se retko kada dešava. Ipak, iz Planinarskog kluba upozoravaju da je sam prilaz vodopadu, izuzetno opasan, naročito za one bez planinarskog iskustva, pa je neophodan krajnji oprez.

Za one manje avanturistički nastrojene na raspolaganju su vodopadi Bukov dol, nedaleko od Temske, i naravno Tupavica, do koje se dolazi nakon sat i po pešačenja uzvodno od Dojkinaca.

 

 

U nastavku teksta možete videti fotorafije i video snimke zaleđenih vodopada na Staroj planini (Crni vrh, Tupavica..)


 

U nastavku teksta možete videti fotorafije i video snimke zaleđenih vodopada na Staroj planini (Crni vrh, Tupavica..)foto PK Vidlič

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *