Rekordna sezona na Staroj planini –

Tokom upravo završene zimske turističke sezone na Staroj planini, zahvaljujući maksimalnoj iskorišćenosti kapaciteta u poslednja tri meseca, ostvareni su najbolji finansijski rezultati i rekordna poseta od kada ovaj zimskog centar radi.

– Hotel „Stara planina” raspolaže u normalnim uslovima sa 386 ležajeva, a od druge polovine januara sve do ovih poslednjih martovskih dana, uz proširenje kapaciteta uvek smo imali preko 420 gostiju. Krajem februara i početkom marta oboreni su svi rekordi, jer smo na smeštaju u nekoliko navrata imali i po 470 gostiju – kaže Tomica Ratković, v. d. direktora hotela „Stara planina” koji posluje u okviru istoimenog javnog preduzeća.

U celoj 2014. godini hotel je prihodovao 205 miliona dinara, lane 187 miliona dinara, a samo u prva tri meseca ove godine ostvaren je prihod od 182 miliona dinara.

– Turista je i dalje mnogo u hotelu, a mi posebno dobre rezultate očekujemo tokom proleća i narednog leta, jer je izuzetno interesovanje za kongresni turizam i đačke ekskurzije. Istovremeno počinjemo saradnju sa Aerodromom „Konstantin Veliki” u Nišu i preduzećem „Koridori 10”, tako da očekujemo da centar još više oživi – rekao nam je Vladimir Simović, direktor JP „Stara planina”.

Simović posebno ističe izvanrednu saradnju ovog i državnog preduzeća „Skijališta Srbije”, koje brine o stazama, žičarama i ostalim sadržajima u svim zimskoturističkim centrima u našoj zemlji. Ovog proleća, kaže on, biće nastavljeni radovi na projektovanju novih saobraćajnica do Stare planine, koje će povezati centar sa „Koridorom 10” i autoputem od Niša do Sofije, a što bi trebalo da doprinese još većem broju turista, posebno iz zemalja u okruženju.

Izvor .politika.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *