SPEKTAKL NA STAROJ PLANINI! Izvučeni turnirski brojevi za pojedinačni šampionat Srbije u šahu!

Ovog utorka u prostorijama časopisa “Borba” izvučeni su turnirski brojevi za predstojeće pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu koje će se od 6. do 14. decembra održati na Staroj planini.

Hotel “Stara planina Resort” biće domaćin najboljim srpskim šahistima i šahistkinjama koji će pokušati da osvoje trofej i steknu epitet najboljih u našoj zemlji.

Izvlačenju je prisustvovao generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić koji je svim učesnicama na predstojećem šampionatu poželeo mnogo sreće, a posebno se zahvalio Suzani Mančić koja je izvlačila kuglice.

Zadovoljstvo mi je što je izvlačenje turnirskih brojeva odradila naša prijateljica kuće Suzana Mančić, na tome joj se posebno zahvaljujem. Želimo da u šah uključimo i ljude koji se ne bave ovim sportom, da proširimo svoje vidike. Takmičarima koji će se boriti za titule na Staroj planini želim mnogo sreće i uspeha. Hotel u kom će boraviti je fenomenalan i siguran sam da će imati najbolje moguće uslove za igru. Nedavno se tamo pripremala i naša reprezentacija, tako da ne sumnjam da će sve proći u najboljem redu – rekao je Andrija Jorgić i otkrio zašto je izabrana baš Stara planina kao mesto događaja:
– Šahisti su poznati kao ljudi koji vole da imaju svoj mir. Verujem da je Stara planina pun pogodak. Predsednik Šahovskog saveza Dragan Lazić je predložio da se upravo na ovoj prelepoj planini održava jedno prestižno takmičenje i svi smo se složili da je to prava odluka. Nadam se da će pre svega svi takmičari uživati, a neka najbolji pobede.

1. Jovana Erić

2. Adela Velikić

3. Ljilja Drljević

4. Ana Benderać

5. Jovana Srdanović

6. Marija Manakova

7. Milena Vujičić

8. Sandra Đukić

9. Marina Gajčin

10. Irina Čoluškina

Suzana Mančić se prvi put susrela sa izvlačenjem kuglica, a kako i sama priznaje u šah se ne razume mnogo, ali nikada nije kasno da nešto novo nauči.

– Za sve postoji prvi put. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam izvlačila kuglice na nekom sportskom žrebu. Ja nažalost ne znam ništa o šahu. Tata je pokušavao da me nauči, ali se meni sve pomešalo u glavi. Međutim, jako poštujem ljude koji se bave šahom, za mene su oni pravo blago. Ko zna, možda i ja nešto novo naučim na Staroj planini. Nikada nije kasno – rekla je Suzana Mančić nakon žreba.

Muškarci – turnirski brojevi:

1. Velimir Ivić

2. Miloš Stanković

3. Miloje Ratković

4. Siniša Dražić

5. Nikola Radovanović

6. Luka Budisavljević

7. Aleksandar Inđić

8. Boban Bogosavljević

9. Zoran Arsović

10. Aleksandar Kovačević

Podsetimo, takmičenje na Staroj planini počinje 6. i traje do 14. decembra. Titulu u muškoj konkurenciji brani Aleksandar Inđić, dok će u ženskoj Srbija dobiti novog šampiona s obzirom na odsustvo aktuelne prvakinje Teodore Injac.
Izvor https://www.alo.rs/