Stara planina info : Zadnji dan februara (Foto & Video)

Pred nama polako ističe i zadnji dan februara.U Skijalištu na Staroj planini danas veoma veliki broj skijaša i turista,  od čega čak 95 % bugarskih državljana.Prema slobodnoj proceni naših novinara negde oko 1500 ljubitelja prirode i Stare planine danas je posetila ovo Skijalište.

Vreme je bilo više nego povoljno za bavljenje zimskim sportovima i uživanja u jedinstvenoj  i očuvanoj prirodi koju pruža Stara planina.Vreme je bilo vedro i sunčano, bez oblačnosti (0/0), temperatura se kretala u rasponu od -2°C do +3 °C .

Snega na Staroj planini ima u viisni od 58 cm, dok ga na utabanim stazama ima u visini od 30-55 cm.Vetar je duvao brzinom od 2-50m/s, vidljivost je danas bila do 20 000 m, a sve ski instalacije su bile u funkciji.

Put ka skijalištu je suv i prohodan, vozačima savetujemo povečan oprez,  zbog pojave udarnih rupa , odrona i kamenja pored puta.

U nastavku teksta pored današnjih fotografija iz Skijališta sa Stare planine možete videti eskluzivne video snimke sa priprema ekstremnih skijaša koji su preskakali vozilo preko celog puta i to ispod same stene Babin zub na Staroj planini.


 

izvor https://staraplanina-babinzub.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *