Stara planina : Konkurs Gorske službe spasavanja

 

Gorska služba spasavanja Srbije raspisala je konkurs za sve koji žele da budu deo GSS-a. Ulazna testiranja za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije održaće se u septembru tokom tri vikenda u 13 termina u Zaječaru, Beogradu, Boru, Kruševcu, Nišu, Vladičinom Hanu, Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu, Raški i Pirotu. Testiranje u Zaječaru biće organizovano u nedelju, 10. septembra na Popovoj plaži, saopštili su iz GSS-a.

U Gorskoj službi spasavanja navode da će u nedelju 17. septembra, svim kandidatima biti poslat mail sa uputstvom za on-line popunjavanje psihološkog testa i odgovorima na pitanja pristupiti pažljivo i odgovorno. Test je neophodno popuniti najkasnije do utorka, 19. septembra u 17h.

Ukoliko zainteresovani ne popune test, smatraće se da su odustali od kandidature za ovogodišnji kurs. Imena ljudi koji su na osnovu rezultata uvodnih testiranja i drugih navedenih kriterijuma ušli u uži izbor kandidata za učešće na ovogodišnjem kursu, biće objavljeni na sajtu GSS-a u sredu, 27. septembra 2017. do 20h.

Razgovor sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće obavljen u Beogradu, u subotu 7. oktobra ove godine. Nakon razgovora sa kandidatima biće poznat konačan spisak učesnika ovogodišnjeg kursa, nakon čega kurs i zvanično počinje uvodnim predavanjima (aktivnosti za taj dan će okvirno biti završene do 18h).

Broj polaznika ovogodišnjeg kursa je 40. Zbog eventualnih odustajanja, biće izabrano 5 zamena. Budite pripremljeni da bez obzira što ste pozvani na razgovor, ne znači da ćete sigurno biti odabrani da pohađate kurs.

Potrebna lična oprema koju GSS NE obezbeđuje:

1) Oprema za sportski trening: šorts, majica, patike, presvlaka

2) Oprema za boravak i rad na planinskom terenu: planinarske cipele, rezervna obuća, jakna (preporučujemo vodonepropusnu, od otpornih materijala), pantalone (preporučujemo vodonepropusne, od otpornih materijala), presvlaka, ranac – mali (15-20 l) i veliki (50-70 l), čeona lampa, kamašne, kabanica, nož, podloška, pribor za jelo, vreća za spavanje, šator (može ga koristiti više osoba u zavisnosti od veličine)

3) Sredstva za higijenu

4) Oprema za predavanja: olovke, sveska

Cena kursa je 280 evra (u 2 rate)-dinamika plaćanja će biti izložena kandidatima koji uđu u uži izbor, navode u GSS-u.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *