Stara planina : Najbolje jagnje na ražnju ispekao Boban Jocić (Foto)

Na drugu “Jagnjijadu” u selu Krupac, osim velikog broja Piroćanaca, meštana ovog i susednih sela, došao je i veliki broj turista iz Bugarske i Makedonije.

Pored pripreme pečenog jagnjeta na tradicionalan način i takmičenja za izbor najboljeg pečenja i najukusnijeg jela od jagnjetine, organizovan je i bogat program.

Učestvovao je veliki broj izlagača. Posetioci su mogli da kupe i proizvode domaće radinosti na 123 štanda. Za nagradu za najbolje pripremljeno jagnjeće pečenje nadmetalo se 12 takmičara. Dodeljene su i nagrade za najbolje pečenje na ražnju, za najukusnije pečenje pripremljeno ispod sača i najbolje jagnje koje se čuva za domazluk.————

Najbolja pastirica Katarina Pešić (četvrta sleva)

Foto: RAS Srbija Najbolja pastirica Katarina Pešić (četvrta sleva)

 

Foto: RAS Srbija

Po oceni žirija najbolje ispečeno jagnje na ražnju pripremio je Boban Jocić.

Foto: RAS Srbija

– Veoma sam zadovoljan organizacijom. Treba odabrati krupnije jagnje a ovo je iz Braćevaca na Staroj planini. Tajna je u načinu spremanja koju ne otkrivam, osim da se peče na tihoj vatri sa puno ljubavi i uživanja dok to radite – kaže Jocić.

Foto: RAS Srbija

Veterinarska klinika Pirot dobila je nagradu za jagnje pečeno pod sačem. Nagradu za najbolje jagnje za domazluk dobio je Boban Pejčić, koji se od detinjstva bavi stočarstvom, a njegovo stado danas broji više od 100 ovaca.

Organizovan je i defile devojaka u narodnima nošnjama, a za najlepštu pastiricu proglašena je Katarini Pešić.

Izvor BLIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *