Stara planina : Predstavljena studija izvodljivosti puta Mirkovci – Jabučko ravnište

U prestižnom hotelu ”Stara planina” u četvrtak, 14. septembra, predstavljena je prethodna studija izvodljivosti saobraćajnice Mirkovci – Jabučko ravnište.

Sredstva u iznosu od blizu 12 miliona dinara za izradu generalnog projekta ovog puta obezbeđena su u Ministarstvu privrede, a njegova izgradnja omogućiće povezivanje Stare planine sa Koridorom 10.

”Opština Knjaževac i grad Pirot konkurisali su kod Ministarstva privrede za izradu tehničke dokumentacije za buduću saobraćajnicu od Mirkovca do Jabučkog ravništa. Nosila projekta je opština Knjaževac i mislim da smo ovim pokazali da zaista opšti interes stavljamo na prvo mesto. Nama jeste bitna saobraćajnica od Knjaževca do Kalne, koja se ove godine u značajnoj meri rekonstruiše. Značajna je i saobraćajnica od Svrljiga do Kalne, ali i ova koja će biti najkraća veza ka Koridoru 10”, kazao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvboj, urbanizam i izgradnju.
Izgradnja ovog puta omogući će povezivanje turističkog centra Jabučko ravnište sa Koridorom 10, a time dolazak većeg broja turista iz Evrope, slažu se sve zainteresovane strane.

”Mislim da ćemo nakon ovakvih sastanaka da radimo ozbiljno. Kada to kažem, do sada, posle otvaranja ovog hotela, ništa se nije desilo na Staroj planini, a mi smo zainteresovani da se to dešava,” rekao je Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika Pirota.

”Infrastruktura je od krucijalnog značaja za razvoj turizma. Otvaranje još jednnog puta je još veća mogućnost za dolazak turista”, smatra Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine Knjaževac.

”Sa ovakvom pričom dobićemo na srpskom i evropskom podizanju ove destinacije”, istakao je Goran Karadžić, direktor SP rizorta.

Da podsetimo, sredstva u iznosu od blizu 12 miliona dinara za izgradnju generalnog projekta puta Mirkovci – Jabučko ravnište, obezbeđena su ugovorom koji je sa Ministarstvom privrede ovog proleća potpisao predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.K.I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *