U susret zimskoj sezoni na Staroj planini

Naredne nedelje i zvanično počinje skijaška sezona u Srbiji. Očekuje se da će oko 50.000 srpskih turista krenuti put ski-centara u zemlji i inostranstvu.

SKIJAŠKI centri u Srbiji su spremni za predstojeću zimsku sezonu, a prvi skijaši će se spustiti stazama Kopaonika već naredne nedelje.

Do Stare planine će se ove zime stizati za tri i po časa vožnje, jer je put “presvučen” novim asfaltom i nabavljena je nova mehanizacija za čišćenje snega.

– Snega već ima na Staroj planini i skijanje će početi 1. decembra, a za ski-opening je ostalo još nekoliko soba – kaže Miloš Adamović, direktor JP “Stara planina”. – Cena za “sve uključeno” po osobi je od 55 evra i obuhvata ne samo tri obroka i piće, animaciju i spa-centar, već i toplu garažu.

Ove skijaške sezone, ljubitelji skijanja će imati priliku da tokom četiri vikenda iskoriste promotivne periode “Tvoja ski-zona” i da kupe karte sa popustom od 20 odsto.
Očekuje se da će oko 50.000 naših turista ove zime otići put planina Srbije, regiona poput Jahorine, i Bugarske, ali i Alpa. Hotelijeri i JP “Skijališta Srbije” su “ski-opening” zakazali od 7. do 10. decembra i tada zvanično počinje sezona koja će trajati 150 dana. Kopaonik nudi kombinaciju najboljeg zimskog provoda, vrhunskih hotela, odlično pripremljenih staza i neograničenog izbora sadržaja – od kupanja i kuglanja, do ekstremnih sportova i odličnih kafana. Sve to možete naći i na Zlatiboru, jedino što je ponuda skijaških staza ipak skromnija.

Sistemi za veštačko osnežavanje su već pušteni u rad i staze Karaman greben, Pančićev vrh, Malo jezero, Krst i Dolina sportova se uveliko pripremaju – kaže Dejan Ćika, direktor “Skijališta Srbije”.

– Ukoliko padne sneg skijanje će početi i pre zvaničnog otvaranja. Ove sezone, Kopaonik je bogatiji za još jednu noćnu stazu, jer je postavljeno osvetljenje na Karaman grebenu, a prošireno je i osvetljenje na bobu na šinama.

Interesovanje skijaša za srpske zimske centre izuzetno je veliko, a to je pokazalo i povećanje prodaje ski-karata u pretprodaji za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Borderi i skijaši će moći da kupe karte sa popustom od 10 odsto i na sajmu “Ekspo zim” (od 7. do 10. decembra na beogradskom Sajmu). Posle ski-openinga na Kopaoniku, od 15. do 17. decembra, “otvara” se Stara planina, dok je na Torniku na Zlatiboru otvaranje sezone zakazano od 21. do 24. decembra.

Agencija “Argus” organizuje autobuski prevoz za skijaše do bugarskih centara Bansko i Borovec, gde mogu da nađu sedam noćenja sa doručkom već od 99 evra. Polupansion u hotelu sa pet zvezdica košta oko 350 evra van špica. Od druge nedelje februara cene u Bugarskoj drastično padaju, pa se najviše isplati ići u vreme Sretenjskog mini-odmora. “Argus” ne organizuje prevoz do Jahorine, ali nudi polupansion u hotelima kod staza već od 17 evra za polupansion dnevno.
Izvor Stara planina info/ novosti.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *