Uspon na Midžor 6.decembra

Planinarski klub “Železničar” iz Niša 6.decembra 2015 godine organizuje uspon na Midžor (2169 m).

Prijave se primaju do srede, 02.decembra, do 19 časova.
Midžor je najviši vrh srpskog dela Stare planine. Nalazi se na samoj granici sa Bugarskom. Kamen koji obeležava vrh ujedno je i granični kamen, tako da jednom nogom možete biti u Srbiji a drugom u Bugarskoj.
Uspon počinje od planinarskog doma “Babin Zub“, na 1565 m nadmorske visine.
Obeležena staza ide od doma ka vrhu. Do vrha je potrebno oko 3 sata normalnog hoda. Dužina staze je 8,5km u jednom pravcu. Ukupna dužina staze je 17 km. Visinska razlika 604 m u usponu i isto toliko pri silasku. Na stazi postoje dva nešto izraženija uspona, ispred vrha Žarkova čuka i ispred samog vrha Midžor.
Plan akcije:

• 05:30 Polazak sa parkinga preko puta „Gradske kuće“ na Trgu Petra Bojovića.
• 08:30 Dolazak na odredište odmaralište Babin zub (1565m)
• 09:00 Polazak na stazu
• 13:00 Izlazak na vrh
• Povratak za Niš u večernjim časovima
Potrebno je da učesnici budu pripremljeni i opremljeni za kretanje po snegu i zimske uslove.
HRANA I VODA: Hrana iz ranca (sendviči, slatkiši). Potrebno minimum 1 litar vode. Voda se može napuniti u planinarskom domu „Babin zub“, na stazi nema vode.
OPREMA: Neophodna je zimska oprema – gojzerice, štapovi, kamašne, naočare za sunce, jakna, kabanica, kapa, rukavice. Rezervna majica i čarape, slojevita garderoba.
TROŠKOVI PREVOZA: 650 dinara za autobus. Ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih, informacije o troškovima prevoza za minibus biće blagovremeno objavljene.
VOĐA AKCIJE: Milena Janković, načelnik PK „Železničar“
PRIJAVE: Isključivo kod vođe akcije , telefon: 061 31 00 924 telefonom ili na redovnim sastancima PK „Železničar“, a najkasnije do srede, 02.decembra, do 19 časova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *