Uvid u Sporazum o izgradnji Kuće skijanja na Staroj planini (Foto & Video) –

 

Redakcija Knjaževačkih vesti imala je uvid u -Sporazum o izgradnji Kuće skijanja na Staroj planini koji su juče u hotelu Stara Planina, potpisali Vladimir Simović, direktor Javnog preduzeća Stara planina i Vladeta Radivojević, predsednik Skijaškog saveza Srbije.

Ovaj Sporazum predstavlja nastavak dobre saradnje koja za cilj ima unapređenje turističke ponude i povećanje smeštajnih kapaciteta na Staroj planini.

Planira se da Kuća skijanja bude smeštena na lokaciji u blizini polazne stanice gondole, ukupne površine od oko 1200 m2, kapaciteta do 100 ležajeva sa pratećim sadržajima – skijašnica, teretana, spa centar i dr. Investiciona vrednost ovog objekta je oko 700.000 eura.

“Kuća skijanja će biti dom za sve skijaše Srbije i njenim izgradnjem ćemo omogućiti svoj deci koja nemaju dovoljno sredstava da iskažu sav svoj talenat. Mi smo takva nacija i potrebno je samo ozbiljan rad i ozbiljna ulaganja i onda ćemo dobiti nove šampione i u skijanju”, rekao je Vladeta Radivojević. “Ovo je jedan od segmenata delatnosti JP “Stara planina”, a ono što ćemo naredno raditi je izgradnja saobraćajnice od Pirota do Stare planine, čime ćemo ovu turističku destinaciju direktno povezati sa Koridorom 10”, dodao je Vladimir Simović.

Planirano je da “Kuća skijanja” bude završena do kraja 2017. godine.

Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, koji je bio specijalni gost na jučerašnjoj svečanosti, podržalo je ovu aktivnost i smatra da je ovo način koji dovodi do razvoja sporta u Srbiji. Potpisivanju Sporazuma prisustvovala je i direktorka Turističke organizacije Srbije, gospođa Marija Labović.

U narednom periodu će se održati dalji sastanci na realizaciji ovog projekta.

 

U nastavku teksta možete videti kako izgleda Sporazum o izgradnji Kuće skijanja na Staroj planini kao i snimak potpisivanja.
Link ka galeriji slika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *