Vladika posetio Staru planinu

U Nedelju mironosica, 30. aprila 2017. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Knjaževcu.

U organizaciji Eparhije timočke i Crkvene opštine Zaječar, Vladika je sa sveštenstvom i članovima hora posetio Staru planinu i Bogorodičinu crkvu u Donjoj Kamenici.

Sasluživali su starešina hrama protojerej Siniša Đorđević, protojerej Tomislav Petković, paroh knjaževački, protojerej Milan Radović, starešina negotinskog hrama, protonamesnik Zoran Golubović, starešina zaječarskog Sabornog hrama, jerođakon Ilija (Jovanović) i đakon Vuk Jovanović.

Na svetoj Liturgiji je pojao hor Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice iz Zaječara, koji praznik posvećen mironosicama proslavlja kao svoju slavu. Horom, koji broji više od trideset članova, rukovodi gđa Nataša Jovanović. Vladika je čestitao praznik i slavu horistima besedeći o veri, ljubavi i hrabrosti koju su posedovale mironosice kada je to bilo najpotrebnije i objavile svetu Vaskrsenje Hristovo.

Sa ovogodišnjim svečarima – članovima hora Vladika je prelomio slavski kolač, poželevši puno uspeha i radosti u pojanju kojim slave Gospoda na svetim bogosluženjima.

 

Izvor: Eparhija timočka

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *