Najuspešnija sezona na Staroj planini i budući planovi razvoja

Ski centar na Staroj planini može se pohvaliti najuspešnijom skijaškom sezonom do sada. Na Staroj planini prodato je 37 hiljada skijaških dana, a tokom 120 dana sezone oboren je i rekord posećenosti kada je u toku jednog dana skijalo više od 1500 skijaša. Ipak da bi se uspešna ski sezona nastavila i ubuduće neophodno je uređenje prilaznih puteva.

BOR – Ovogodišnja skijaška sezona na Staroj planini se zatvara 14. aprila i predstavlja najuspešniju sezonu do sada. Od početka sezone, koja je otvorena 13. decembra, na Staroj planini prodato je 37 hiljada skijaških dana. U 120 dana sezone oboren je i rekord posećenosti kada je na stazama ovog ski centra u jednom danu skijalo više od 1500 skijaša. Uspešnoj sezoni, u značajnoj meri, je doprinela i izgradnja saobraćajnica na Staroj planini, a ovaj posao i dalje će biti izuzetno značajan za iskorišćenje očigledno velikih turističkih potencijala.

1004 Stara planina Miroljub„Mi smo stavili akcenat na lokaciju Jabučko ravnište. Međutim kada govorimo o prilaznom putu do ovde od Koljarnika pa do samog skretanja za Jabučko ravnište, to je deonica koju mi radimo i koju smo prošle godine uspeli da rekonstruišemo u dužini od jedne polovine, dok ćemo drugu polovinu rekonstruisati čim vremenske prilike to dozvole. To je ono što može JP „Stara planina“. Što se tiče prilaznih puteva Svrljig- Kalna ili Svrljig- Knjaževac, Knjaževac-Kalna ili budućeg puta Mirkovci-Jabučko ravnište, koji bi trebalo da bude glavni prilazni pravac sa Koridora10 do Ski centra to su pitanja za neke druge ljude i institucije. Mi kucamo na sva vrata i nadamo se da će sa razvojem Ski centra uređenje putne mreže da se shvati kao jedna potreba i verovatno jedna od najskupljih i najvećih investicija jer je putna mreža da se dođe do Stare planine izuzetno duga“ – rekao je Miroljub Božinović– pomoćnik direktora JP „Stara planina“

 

Ski centar je od otvaranja radio bez prekida, a u okviru sezone održana su i mnoga takmičenja na Staroj planini, kao sto je Evrobalkan kup, VIP ski challenge, a interesantno je i da je na ovoj planini trenirala i kiparska skijaška reprezentacija.

 Autor: Marijana Simić http://www.rtvbor.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *