16. vidovdanski skup veterana 63. padobranske brigade održan na Staroj planini (Foto)

Šesnaesti Vidovdanski skup veterana 63. padobranske brigade održan je od 1. – 3. jula na Staroj planini.

Ovo već tradicionalno okupljanje svih pripadnika koji su nekada služili u ovoj elitnoj brigadi, bilo da su aktivni ili penzionisani pripadnici Vojske Srbije, rezervisti ili veterani, prilika je za druženje i evociranje uspomena.

U razgovoru sa predstavnicima medija izjavili su da  sve njih spaja služenje otadžbini.Skupu je prisustvovao i  Vladika Ilarion, episkop Timočki, nekada pripadnik 63. Padobranske brigade, po odsluženju vojnog roka otišao je u manastir Bukovo, ali i sada dolazi na susrete sa veteranima.Potpukovnik u penziji, Vidoje Kovačević, ratni načelnik Štaba 63. padobranske , ranjen je na Košarama, nakon čega je penzionisan kao stopostotni ratni vojni invalid. Kovačević  kaže da se uvek rado odaziva susretu sa svojim saborcima.

Veterani 63. padobranske brigade obišli su mesto i položili cveće na mesto gde su 19.2.1993. godine u helikopterskom udesu poginuli komandant 63. padobranske brigade pukovnik Saša Đorđević, potporučnik Dejan Rajčević, pilot i kopilot helikoptera “Gazela”.Skup u organizaciji Udruženja veterana 63. padobranske brigade, podržalo je Ministarstvo Odbrane, Komanda Kopnene Vojske, Komanda Specijalne brigade, Komanda 63. padobranskog bataljona.Komandant Kopnene vojske Vojske Srbije general potpukovnik  Milosav Simović kaže da su pripadnici nekadšnje 63. padobranske brigade, sada bataljona, ljudi koji su spremni da pomognu u svakoj nevolji, ne samo u ratu, već i u miru.I kako su istakli naši sagovornici, pripadnika ove brigade ima u celoj bivšoj Jugoslaviji i ovakvi susreti prilika su da se evociraju uspomene i prave planovi za naredno viđenje.

Skup u organizaciji Udruženja veterana 63. padobranske brigade, podržalo je Ministarstvo Odbrane, Komanda Kopnene Vojske, Komanda Specijalne brigade, Komanda 63. padobranskog bataljona i Sportsko-turistički resursi Knjaževac.

Skupu su mogli  da prisustvuju i učestvuju u njemu svi koji su nekada služili u 63. padobranskoj brigadi, bilo da su aktivni ili penzionisani pripadnici Vojske Srbije, rezervisti ili veterani. Sve nas spaja služenje otadžbini u ovoj slavnoj jedinici – Za otadžbinu, za druga, za pušku, za vojničku i ratničku čast, padobranci 63. padobranske brigade – RADE!!!

 

U nastavku teksta možete videti fotografije sa 16. vidovdanskog skupa veterana 63. padobranske brigade održanom na Staroj planini. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *