Iskustva kampera sa Stare planine

Prenosimo Vam u celosti tekst o poseti kampera  Staroj planini,  sa specijalizovan foruma na kome se okupljaju kamperi iz Srbije ,,Camping Club Serbia” .Pročitajte šta kamperi hvale, a na šta se sve žale ?

Sa nestrpljenjem smo čekali da se posle nepredvidljivog januarskog vremena sklope kockice da krenemo na našu omiljenu destinaciju na Staroj planini – Ski centar Babin zub.
Krenuli smo u četvrtak popodne, skijali 3 dana po prelepom sunčanom vremenu i vratili se u nedelju u veče napunjenih baterija.

Iako sam više puta pisao o ovom skijalištu, moram da podelim sa vama neka zapažanja.
Put kojim se obično ide iz Niša je preko Svrljiga Knjaževca i Kalne. Deo puta od Niša do Knjaževca je dobro održavan, sa nekoliko novo asfaltiranih delova i
postavljenom novom ogradom na kritičnim mestima.

Međutim, deonica od Knjaževca do Kalne je u dosta lošem stanju, sa puno zakrpa i rupa. Od Kalne do samog skijališta solidan put sa novim asfaltom od nekoliko
kilometara ispred samog hotela.Na naše iznenađenje, stari neuređeni parking ispred same gondole i hotela je zatvoren a vozila se preusmeravaju na nov, asfaltiran, osvetljen i naravno besplatan parking.
Na izuzetno dobro pripremljenim stazama, svugde su prisutni redari i pripadnici gorske službe spasavanja, što ostavlja dobar opšti utisak o skijalištu.

Slika

Tu su naravno i kolege bugarski kamperisti kojima je poseta Babinom zubu više nego jeftina.
Inače, skoro da na parkingu ima više vozila bugarskih nego naših registarskih tablica.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika


link ka tekstu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *