Još dva dana do Ski openinga na Staroj planini

Uprkos maglovitom jutru na Staroj planini je trenutno vedro i veoma hladno vreme sa trenutnom  temperaturom koja se spustila na -11°C.

Tokom noći i jutra zabeležene su manje snežne padavine.Put do ski centra čist je i prohodan dok se na nekem deonicama može naići na maglu i odrone.Niske temeprature omogućile su da i večeras budu u funkciji sistemi za veštačko osnežavanje

Manifestacija „Ski opening“, kojom se zvanično otvara skijaška sezona na Staroj planini počinje u četvrtak, 15. decembra i traje do nedelje 18. decembra. U ovom ski centru trenutno radi gondola, a pripremljene su staze 7, 7a i 7b na kojima ima 30 centimetara utabanog snega.

Sve zaljubljenike u snežne sportove koji će se ovog vikenda naći na Staroj planini, očekuju brojna dešavanja na stazi, uz raznovrsne promocije i zabavni program za sve uzraste.  Tokom ski openinga će 15. i 16. decembra skijanje biti besplatno za sve posetioce, dok će za poslednja dva dana manifestacije važiti popust od 70 posto na cenu ski karata.

Skijanje na Staroj planini počelo je 12. decembra. Zahvaljujući sistemima za veštačko napravljena je dovoljna količina veštačkog snega, kako bi skijalište počelo sa radom pre zvaničnog Ski openinga.  Tri nova topa o čijem dopremanju na Staroj planini smo pisali pre par dana rade punom parom na Konjarniku gde su i istovareni, tako d abi uskoro i ova staza mogla da bude stavljena u funkciju.Tokom noći i jutra u najavi su manje snežne padavine, a za sutra slično vreme sa više sunca.Temperatura će se u subotu spustiti do – 15 °C, a nakon toga sledi blag porast dnevnih temperatura i sunčano i vedro vreme.Danas nam je startovao i organizovani  prevoz do Stare planine.

Na sledećim putnim pravcima ima odrona, neophodno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, maksimalan oprez u vožnji: II A-222   Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub), II A-217   Soko Banja (Bovansko jezero) – Knjaževac .Magle ima na sledećim putnim pravcima: II A-222   Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub), I B-35   HE Đerdap 1 (granični prelaz Rumunija) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – prevoj Tresibaba (granica sa opštinom Svrljig),

Prilazi graničnim prelazima:I B-35   HE Đerdap 1 (granični prelaz Rumunija) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – prevoj Tresibaba (granica sa opštinom Svrljig), kolovoz je vlažan, snega nema.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *