Knjaževac : Sutra počinje ski sezona na Staroj planini

U ski centru Stara planina od sutra zvanično počinje skijaška sezona. Sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad i za sve koji sutra dođu na planinu biće puštena u rad gondola i pripadajuće tri staze (7, 7a i 7b). Za najmlađe i skijaše početnike pripremljen je dečiji park sa pokretnom trakom.

–>


Za vreme ski openinga, koji traje od 13. do 16. decembra, Skijališta Srbije odobravaju popust od 50 posto na cenu ski karte. Poludnevna ski karta sa popustom od 50 odsto košta 410 dinara, jednodnevni ski pas je 625 dinara, dok dvodnevni ski pas sa popustom iznosi 860 dinara. Trodnevna ski karta tokom openinga košta 1285 dinara, a četvorodnevna 1630 dinara.

Visina snežnog pokrivača na Staroj planini je oko 50 centimetara, dok je visina utabanog snega na stazama do 30 centimetara. Sa povoljnim vremenskim prilikama i niskim temperaturama, sistem za veštačko osnežavanje će raditi i na ostalim stazama koje će se puštati u rad kako se budu sticali uslovi za bezbedno skijanje.

Veliko otvaranje ski sezone na Staroj planini dešavaće se od 13.do 16.decembra, a pripremljeno je mnogo zanimljivih događaja, u kojima će, pored ljubitelja skijanja, gostiju Hotela „Falkensteiner Stara planina“, učestvovati i brojne poznate ličnosti.

Skijanje u paru sa poznatima, poput Zeke ”Milionera”, Nigora, ili Ajs Nigrutina, vrtoglave egzibicije na skijama, sankanje na džakovima, samo su neki od sadržaja koji će na otvaranju zimske sezone biti ponuđenji posetiocima najlepše planine u Srbiji. Svakoga dana od 10,00 do 13,00 časova biće organizovana besplatna škola skijanja, rentiranje ski opreme kod Snow Sports Academy je sa 50 odsto popusta, a isti popust važiće i za ski pass.

Besplatno skijanje na Staroj planini za decu Knjaževca

Javno preduzeće Skijališta Srbije i opština Knjaževac potpisale su danas Ugovor o besplatnom korišćenju skijališta na Staroj planini za sve učenike koji pohađaju osnovnu ili srednju školu u toj opštini.

Ovim ugovorom, Skijališta Srbije i opština Knjaževac pružaju mogućnost da svi đaci opštine Knjaževac mogu besplatno da skijaju i da se aktivno bave sportom. Na taj način, kao društveno odgovorno preduzeće nastojimo da pružimo šansu svakom detetu da izađe u prirodu i besplatno skija, a samim tim i da stvaramo buduće šampione.

Preuzmi cenovnik

–>

Izvor S.S

2 Responses to Knjaževac : Sutra počinje ski sezona na Staroj planini

  1. […] Knjaževačke vesti Zvanična Internet prezentacija: JP Skijališta Srbije Cenovnik ski centra Stara planina za sezonu […]

  2. […] Knjaževačke vesti Zvanična Internet prezentacija: JP Skijališta Srbije Cenovnik ski centra Stara planina za sezonu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *