Na Staroj planini ubedljivo najviše snega – 107 santimetara

Sneg, led i mećava u toku dana okovali su Srbiju. U naredna tri dana biće veoma hladno, sa temperaturom od minus 12 do minus sedam stepeni. U četvrtak toplije, ali u petak i subotu moguća ledena kiša

Najviše snega ujutro osvanulo je na Staroj planini (107 santimetara), Kopaoniku (78) i Crnom vrhu (70) . Beograd je dobio skroman snežni pokrivač visine desetak santimetara.

Zimska oprema – Stara Planina

Zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim časovima moguća je i pojava poledice.
Vozačima savetujemo oprezniju vožnju uz obaveznu upotrebu zimske opreme

Sneg, led i mećava okovali su našu zemlju, a prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, juče u 15 časova najhladniji grad u Srbiji bio je Zaječar, u kojem je izmerena temperatura od devet stepeni Celzijusovih ispod nule, piše u Politici.
U planinskim predelima zabeležene su znatno niže temperature, od minus 10 do minus 18 stepeni. Na Kopaoniku je u toku dana živa u termometru pokazivala 15 stepeni ispod nule. U Beogradu je, prema podacima RHMZ-a, dnevna temperatura iznosila minus sedam stepeni, ali je jak vetar dodatno ohladio prestonicu, pa su građani imali osećaj da je bar za pet do šest stepeni hladnije.

Prema najavama meteorologa, do petka se u Srbiji očekuju ledeni dani, a najniža temperatura biće između 12 i sedam stepeni ispod nule. U noći između srede i četvrtka biće veoma hladno, a temperatura će se spustiti do 17 stepeni ispod nule. U petak nas očekuje otopljenje, ali i ledena kiša.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *