Najposećeniji vikend od početka sezone

Protekli vikend u planinskim centrima obeležio je najveći broj prolaza od početka letnje sezone, a za četiri dana ostvareno je više od 8.000 vožnji na žičari u sva tri centra, što je najveći broj zabeležen do sada.

Prijatne letnje temperature, svež planinski vazduh i brojni zanimljivi sadržaji privukli su veliki broj gostiju, pa je samo na Torniku na Zlatiboru ostvareno više od 4.500 vožnji, saopštila su danas Skijališta Srbije.

Posetiocima te planine na raspolaganju su žičara za panoramsko razgledanje, bob na šinama, teren za mini golf, multufunkcionalni teren, planinski biciklizam, kao još puno atrakcija za aktivan, porodični odmor.

Kopaonik je, takođe, zabeležio veliku posetu, gde je oko 4 hiljade turista isprobalo raznovrsne sadržaje koje ovaj centar nudi, a posetiocima na Staroj planini, kao i svakog vikenda, bila je na raspolaganju godnola za panormsku vožnju.

Do kraja letnje sezone očekuje se sve veći broj gostiju, s obzirom da je akcija Vlade “Moja Srbija” izazvala veliko interesovanje, pri čemu Skijališta Srbije donosiocima kopije vaučera odobrava 20 odsto popusta na cenu zabavnih sadržaja, piše u saopštenju.

Letnji sadržaji na Staroj planini:


Nedaleko pored Knjaževca nalazi se Stara planina, najveća planina u istočnoj Srbiji. Visokoplaninski masiv fascinantne lepote i netaknute prirode prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj. Kao jedna od najlepših planina naše zemlje predstavlja ogroman potencijal za razvoj turizma. Stara planina predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i u prvoj je kategoriji prirodnih bogatstava.Još uvek neistražena, predstavlja pravi izazov za turiste. Kako bi svi posetioci ove srpske lepotice upoznali i videli planinu, tokom leta organizuje se panormaska vožnja gondolom.

Pešačenje

Pešačenje predelima Stare planine predstavlja svojevrsni doživljaj. Staze koje su predviđene za pešačenje su: Planinarski dom – Midžor, staza Babin zub, šest staza Ćuštica, Ravno Bučje – prevoj Sveti Nikola.

Biciklom po Staroj planini

Stara planina je jedna od najlepših u Srbiji i idealna je za bavljenje planinskim biciklizmom. Predeli su specifični i teško savladivi, pa upravo zbog toga predstavljaju izazov za sve ljubitelje biciklizma. Na strminama, padinama i šumama ove planinske lepotice organizovane su mnoge biciklističke ture za sve one koji vole izlet u nepoznato i divlju prirodu. Zavrtite pedale i otkrijte skrivene reke na Staroj planini. Iskusni biciklisti kažu da taj doživljaj nigde nije neposredniji.

Ekstremni sportovi

Stara planina pruža velike mogućnosti za bavljenje ekstremnim sportovima. U toku leta održavana su brojna takmičenja paraglajdera, tako da su već ustanovljenja i startna mesta za ovaj ekstremni sport, koji dobija sve više poklonika. Takodje, na Staroj planini održavaju se takmičenja i u mountain bike-u, a u ovim predelima biće održan i Eurobalkan bike cup. Alpinizam se takodje svrstava u ekstremne sportove i na Staroj planini postoje uslovi i za ovaj sport.

3. 8. 2015.

„Od početka letnje sezone do danas ostvarena je duplo veća poseta i poslovni rezultat u odnosu na prethodnu sezonu i slobodno možemo da kažemo da su planinski centri u Srbiji jedna od najtraženijih turističkih destinacija“, izjavio je v.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevanić. Veliki broj turista koji je tokom 40 dana rada letnjih sadržaja boravio na Kopaoniku i Torniku na Zlatiboru dokazuje da su posetioci srpskih planina zadovoljni ponudom koja obuhvata najrazličitije sardžaje – od porodičnih do adrenalinskih.

„U julu mesecu ostavreno je 19 hiljada vožnji, dok je promet premašen za gotovo 140 posto. Turistička ponuda naših centara prilagođena je svim tipovima turista, pa se tako broj onih koji se odluče za leto na  planini povećava iz sezone u sezonu. Ovo je odličan pokazatelj da se svest kod turista polako menja i da se gosti iz zemlje i inostranstva sve više odlučuju na drugačiji vid odmora“, istakao je Ljevnaić.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije rekao je da je letnja sezona počela krajem juna meseca i da je do danas u planinskim centrima prodato 17.500 karata za zabavne sadržaje.

On je naglasio da Skijališta Srbije nude veoma dostupne opcije i za porodični odmor u prirodi i za aktivni odmor za sve uzraste koji podrazumeva panromasku vožnju žičarom, planinski biciklizam i adrenalinske adržaje (bob na šinama, zip lajn, tjubing).

„Skijališta Srbije su afirmaciju domaćeg letnjeg turizma započela pre više godina i dupliran promet i broj poseta u odnosu na prethodnu letnju sezonu dokaz je da je ovakav način rada delotvoran. Sigurni smo da će kampanja „Moja Srbija“, čiji smo deo, doprineti još većoj posećenosti i da će turisti prepoznati kvalitet domaćih turističkih destinacija“, naglasio je Dejan Ljevnaić.

Do kraja leta, sve posetioce srpskih planina očekuje još jedan Top summer vikend, u okviru kojeg zainteresovani ostvaruju popust od 15 posto na zabavne sadržaje, kao i popust od 20 posto, koji ostvaruju donosioci vaučera iz akcije „Moja Srbija“.

Izvor .skijalistasrbije.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *