Otvorena kancelarija JP Stara planina u Pirotu “VIDEO”

Danas je otvorena kancelarija JP Stara planina u Pirotu. Delatnost ove kancelarije biće razvijanje turističkog potencijala Stare planine na teritoriji Opštine Pirot, a kako je to ranije rečeno i u cilju uspostavljanja bolje saradnje Opštine Knjaževac i grada Pirota na sveukupnom razvoju  Stare Planine. Kancelarija je otvorena u Hidroelektrani Pirot.

Vladimir Simović, direktor JP Stara Planina, kaže da su pre 15 dana, tačnije 30.marta, na sastanku u Okrugu, dogovorili otvaranje ove kancelarije što predstavlja stratešku stvar ovog javnog preduzeća. Simović kaže da je njihovo preduzeće vezano za razvoj turističkih destinacija u Srbiji i da su prepoznali da je pirotska strana malo zaostala u razvoju turizma, a ima potencijala, čemu planiraju da sada doprinesu.
zaostala u razvoju turizma, a ima potencijala, čemu planiraju da sada doprinesu.

Dragana Tončić načelnica Pirotskog okruga, u ulozi domaćina grada, ispred Pirotskog upravnog okruga, rekla je ovom prilikom da joj je izuzetna čast što je Pirot prvi grad u Srbiji gde je otvorena ovakva kancelarija koja će doprineti otvaranju novih radnih mesta.

Goran Petrović, član Nadzornog odbora JP Stara planina, kaže da su postupajući po zaključcima Vlade Republike Srbije o turizmu došli do zaključka da bi trebalo na teritoriji cele Republike Srbije otvoriti ovakve kancelarije kako bi približile turističke potencijale Stare planine, a prva lokacija bila je Pirot.

Andreja Mančić, član Nadzornog odbora JP Stara planina, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja ove kancelarije i rekao da će ona biti zadužena za povezivanje institucija Beograda i institucija Pirota, za  predlaganje projekata, planova i realizaciju istih.

Ljubomir Stojanović, direktor HE Pirot, rekao je da su u sklopu upravne zdrade Hidroelektrane opredeljene dve kancelarije da se u njima obavljaju aktivnosti JP Stara planina i izrazio zadovoljstvo što su domaćini ovom javnom preduzeću.

Izvor plusonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *