Pobednik Jagnjijade: Ovce na Staroj planini pasu čajeve! (VIDEO)

Бобан Јотић, добитник прве награде на овогодишњој Јагњијади у Крупцу, оджаној 15. маја, у разговору за Пиротске вести открива тајну пиротске јагњетине и како се припрема најукуснија јагњетина.

Јотић је јагњетину припремио у вурњи, онако како се радило вековима уназад на нашим просторима. По његовим речима, то је најбољи начин припреме врхунске јагњетине.

-Да би се направила укусна јагњетина мора прво да се одабере квалитетно јагње. Ми смо га узели из села Браћевци, где је веома квалитетна трава, практично овце пасу чајеве горе, тако да нисмо могли да оманемо. Јагњетина тражи прво да буде зрело месо и природне зачине. Никакви прашкасти зачини не смеју да се користе и никакава хемија, само природни јер онда квалитет меса долази до изражаја-каже Јотић за Пиротске вести.

Фото: Пиротске Вести

Бобан је добио награду и за врхунски припремљену јагњећу чорбицу, која такође представља, по његовим речима, врхунски специјалитет, који је карактеристичан за наш крај.

 

Пиротске Вести

Другог и последњег дана овогодишње Јагњијаде, одржано је надметање у пастирским играма, богат културно-уметнички програм, као и такмичење у припреми најукусније јагњеће чорбице и других специјалитета од јагњетине.

ВИДЕО: ПИРОТСКЕ ВЕСТИ


Izvor juznasrbija.info/ПИРОТСКЕ ВЕСТИ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *