Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić na Blogomaniji – na Staroj planini

STARA PLANINA – U Srbiji ali i u regionu primetno je sve češće korišćenje društvenih mreža i pokretanje blogova što znatno utiče na društveni život celokupne zajednice, rečeno je danas na otvaranju najveće konFerencije blogera u regionu – Blogomaniji.

Učesnike konFerencije  je pozdravio je i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić koji je rekao da Stara planina predstavlja motor razvoja jugoistočne Srbije, i pozvao je organizatore Blogomanije da i narednih godina tu organizuju slične skupove.Pored predsednika opštine Knjaževac na #Blogomaniji je prisustvovao i njegov zamenik Miljan Ranđelović poznati twiteraš @miljanra.

Programski direktor konFerencije koja se održava na Staroj planini, Ivan Minić, inače vlasnik jednog od najčitanijih blogova na portalu www.burek.rs, podsetio je da je “blog scena” ranije bila vrlo siromašna a da je sad sve više raznovrsnih tematskih blogova.


Predsednik Komtrejd grupe (Comtrade Group) Veselin Jevrosimović ocenio je da vrlo malo kompanija u Srbiji koristi potencijal društvenih mreža.
“Budući da se u Komtrejd grupi bavimo tehnologijama, shvatio sam da ako ne uđem u socijalni život na internetu necu moci da budem promoter tog života u svojoj kompaniji”, rekao je Jevrosimović i dodao da veliki broj zaposlenih ima sada svoje proFile i na Tviteru i na fejsbuku.

On je takođe naveo primer Zakona o muzičkom dinaru, koji je promenjen upravo zbog pritiska na socijalnim mrežama.

Direktor Agencije za strana ulaganje (SIEPA) Božidar Laganin rekao je da je ponosan na to što je Srbija izvezla više soFtera nego malina, i da u toj oblasti postoji veliki potencijal dodavši da je SIEPA značajnim sredstvima pomagala IT industriju.

Član upravnog odbora AIK banke Dejan Pešić rekao je da internet zajednica u Srbiji sve više dobija na značaju, i da internet danas deFinitivno predstavlja ekvivalent industrijske revolucije.
Tešić je rekao i da je sadašnja Finansijska kriza posledica “upravo starih biznis modela i načina poslovanja koji ne mogu da opstanu.”

U okviru Blogomanije, skupa čiji je cilj uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera, kompanija i države, kao i dijalog između onlajn i oFlajn medija, predstavljen je i korporativni blog “Telekoma Srbija”.

ŠeF službe za digitalnu komunikaciju Telekoma Srbije Veljko Odobašić rekao je za Tanjug da je kompanija osnovala blog kako bi pomogla korisnicima u korišćenju usluga te kompanije.

On je naveo da je data mogućnost zaposlenima da sami takođe kreiraju sadržaje za blog, a da je cilj da se bude u toku sa trendovima kao i da se poboljša komunikacija sa korisnicima.
“U okviru bloga, postoji savetodavni tekst za korisnike o tome kako da koriste usluge i na šta da obrate pažnju kada su u pitanju roming, data servis i slično”, rekao je Odobašić.

Direktor PR agencije Prajm komunikejšns ( Prime Communications ) Dragan Močević iz Bosne i Hercegovine rekao je da postoji dosta blogera i tviteraša, i kao
primer njihovog značaja naveo je da se aktuelne teme sa blogova raspravljaju i u Skupštini Republike Srpske.

Aktivni bloger iz Crne Gore, Ivana Prljević, rekla je da se najčešće na blogovima “obrađuju” priče oko trenutnog stanja u društvu, i da postoje blogeri koji pišu i na engleskom jeziku i tako zarađuju za razliku od ostalih koji uglavnom rade iz entuzijazma.

izvor Tanjug /Knjaževačke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *