Promocija novog terenca ,,Santa Fe,, na Staroj planini

Novi Santa Fe na Staroj planini

Hyundai-Santa_Fe
U periodu 29. – 31.1.2013 na na Staroj planini u hotelu Falkensteiner Stara planina održana je promocija povodom lansiranja na tržište SUV modela, Hyundai Santa Fe.Hyundai Santa Fe, naslenik jednog od najprodavanijih SUV-a u Evropi, predstavljen je VIP klijentima, prijateljima kuće i dilerima koji posluju u okviru Hyundai mreže.


Pored vozila koje je bilo izloženo u holu hotela i dostupno za razgledanje, gosti Hyundai Auto Beograda bili su u prilici da isprobaju novi Santa Fe po snežnim putevima Stare Planine i tako se uvere u sve mogućnosti potpuno nove platforme na kojoj je izrađen Hyundai Santa Fe.
santa fe stara planina 2
Hyundai Santa Fe treće generacije predstavljen je tokom prošlogodišnjeg sajma automobila u New Yorku. Iako se u potpunosti razlikuje od svog prethodnika, kompanija Hyundai je odlučila da zadrži  ime Santa Fe za svoj novi model nastavljajući na taj način odlično nasleđe koje je Hyundai izgradio kao proizvođač SUV modela.
santa fe stara planina 3

Model Santa Fe, koji ulazi u svoju treću generaciju, dostigao je ukupnu svetsku prodaju od oko 2,6 miliona primeraka počevši od 2000 godine. Nastavak ovakavog pozitivnog trenda prodaje Santa Fea dokazuje i podatak da je već prvog dana primanja porudžbi za novi Santa Fe u Koreji – primljeno neverovatnih 3.000 zahteva budućih vlasnika.Dizajniran sa ciljem postizanja sve što veće funkcionalnosti i udobnosti za sve putnike, uvodi neke od poslednjih tehnoloških dostignuća otključavanje vozila bez ključa i pokretanje motora pritiskom na taster, navigacioni sistem sa TFT LCD ekranom osetljivim na dodir, glasovnim komandama, prikazom kamere za hod unazad  i surround sound sistemom, panoramski elektro podesivi stakleni krov, LED prednja i zadnja svetla i tako dalje.

santa fe stara planina 4

O sigurnosti vozila svedoči nedavno osvojenih 5 zvezdica za bezbednost dobijenih od Euro NCAP organizacije za testiranje sigurnosti vozila. Euro NCAP svake godine objavljuje listu najsigurnijih vozila pod nazivom „Euro NCAP’s Best in Class Cars“. Za 2012. najsigurnijim u kasi  velikih SUV-a proglašen je upravo Santa Fe, a to je samo još jedno svedočastvo posevećenosti njegovih tvoraca. Može se reći da novi Santa Fe predstavlja oličenje Hyundaijevih nastojanja da bude jedan od lidera u pogledu bezbednosti putnika i ostalih učesnika u saobraćaju.  Velika pažnja se poklanja sistemima pasivne i aktivne bezbednosti Santa Fe-a, bez kojih se danas ne može ni zamisliti  jedno moderno SUV vozilo.

santa fe stara planina 5

 

Bezbednosti vozila dodatno doprinosi i podatak da je krutost šasije novog Santa Fe-a u odnosu na svog prethodnika povećana za 16% zahvaljujući tome što je u njenoj strukturi povećan procenat čelika ultra visoke zatezne moći na čak 30%, a po prvi put u istoriji kompanije ovakav čelik je primenjen i za spoljne panele vrata. Takođe, anti-korozioni čelik je primenjen kod 70% spoljnog rama konstrukcije i podne strukture.

Budući da su u ovom segmentu najtraženija vozila sa dizel agregatima, u ponudi su ekonomični dizelaš 2.0 CRDi od 150 ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 383 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja i fantastični 2.2 CRDi od 197ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 421Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa ručnim menjačem)  tj. 436 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa automatskim  menjačem).

Uzimajući u obzir sve novitete koje sa sobom donosi treća generacija modela Santa Fe, možemo sa sigurnošću tvrditi da novi Santa Fe podiže lestvicu za ostale SUV konkurente i odvažno im baca rukavicu u lice. Vreme će dokazati koliko je novi model bolji u odnosu na konkurente i kako će oni odgovoriti.

Hyundai-Santa_Fe_1Hyundai-Santa_Fe_02


Novi Hyundai Santa Fe u Srbiji

Nova generacija SUV modela Santa Fe stigla je i na naše tržište. U ponudi su dve verzije sa dizel motorima, a cena osnovnog modela 2.0 CRDi sa 150 ks i paketom opreme Comfort kreće se od 31.580 evra.

Srpska promocija novog Hyundaija Santa Fe održana je krajem januara na Staroj Planini u hotelu Falkensteiner, a vozilo je predstavljeno VIP klijentima, prijateljima kuće i prodavcima koji posluju u okviru Hyundai mreže.

Pored vozila koje je bilo izloženo u holu hotela i dostupno za razgledanje, gosti Hyundai Auto Beograda bili su u prilici da isprobaju novi Santa Fe po snežnim putevima Stare Planine i tako se uvere u sve mogućnosti potpuno nove platforme na kojoj je izrađen Hyundai Santa Fe.

Hyundai Santa Fe treće generacije predstavljen je tokom Sajma automobila u New Yorku u aprilu 2012. Iako se u potpunosti razlikuje od svog prethodnika, kompanija Hyundai je odlučila da zadrži ime Santa Fe kako bi nastavila tradiciju koje je Hyundai izgradio kao proizvođač SUV modela.

Dizajniran sa ciljem postizanja što veće funkcionalnosti i udobnosti za sve putnike, novi Santa Fe u ponudi je sa nekim od najnovijih tehnologija koje Hyundai ugrađuje u svoje automobile, poput otključavanja vozila bez ključa i pokretanje motora pritiskom na taster.

Kupcima je dostupan i navigacioni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, glasovnim komandama, prikazom kamere za hod unazad i ‘surround sound’ sistemom, panoramski elektro podesivi stakleni krov, LED prednja i zadnja svetla…

O sigurnosti vozila svedoči najviša ocena za bezbednost koju je Santa Fe dobio na EuroNCAP testovima. Ova organizacija svake godine objavljuje listu najsigurnijih vozila po klasama, a 2012. najsigurnijim u klasi velikih SUV vozila proglašen je upravo Santa Fe.

Bezbednosti dodatno doprinosi i podatak da je krutost šasije novog Santa Fe-a u odnosu na svog prethodnika povećana za 16% zahvaljujući tome što je u njenoj strukturi povećan procenat čelika ultra visoke zatezne moći za 30%, a po prvi put u istoriji kompanije ovakav čelik je primenjen i za spoljne panele vrata.

Takođe, anti-korozioni čelik je primenjen kod 70 odsto spoljnog rama konstrukcije i podne strukture.

Novi Hyundai Santa Fe u ponudi je sa dva dizel agregata. Model opremljen 2.0 CRDi motorom sa 150 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 383 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja, u osnovnoj verziji košta 31.580 evra.

Osim njega, dostupna je i 2.2 CRDi verzija sa 197ks, čiji maksimalni obrtni moment iznosi 436 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa automatskim menjačem). Cena ovog modela, koji je opremljen višim Impression paketom i automatskim menjačem iznosi 41.650 evra.

http://www.netauto.rs/
http://www.b92.net/
http://www.hyundai.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *