Prvi skijaši stigli na Staru planinu (Video)

Na Staroj planini, u najmlađem srpskom ski-centru, otvorena je zimska turistička sezona. I pored toplog vremena, snega je gotovo na svim stazama bilo dovoljno, pa su oni koji su danas imali mogućnost besplatnog skijanja uživali u prirodnim lepotama planinskog centra na istoku Srbije.

Na stazama Stare planine, najviše je domaćih skijaša. Najmlađi su bili najuporniji, čak i oni koji su prvi put na skijama.

 

“Skijalište je specifično i prilagođeno je gostima koji dolaze na Staru planinu. To su uglavnom porodice sa malom decom”, napominje direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ćika.

U hotelu, o kome sada brine država, mesta tokom vikenda gotovo da nema. Rezervacije za ski-sezonu stizale su još letos.

Direktor kompanije “SP rizort hotel Stara planina” Goran Karadžić navodi da je ove godine u tom hotelu boravilo 50.000 ljudi.

Kako napominje, u naredna tri-četiri meseca već je 25.000 gostiju rezervisalo smeštaj.

Država oživljava istok Srbije. Asfaltirana su sva tri prilazna pravca planini, napravljene izlazne petlje sa Koridora 10, postavljena meteo-stanica, a planirani su i novi sadržaji.

Direktor Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma Stara planina, Miloš Adamović, navodi da se sledeće godine očekuje izgradnja teniskih terena i adrenalinskog parka za decu. “Idemo ka apartmanskom naselju kako bi se upotpunio sadržaj hotela na Staroj planini”, dodaje Adamović.

Naredne nedelje ovde na Staroj planini počeće da radi još jedan državni hotel u kome će mesta biti za još 60 skijaša. Biće to prilika i da 50 ljudi iz kraja dobije posao.


Izvor RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *