Razvojni projekti skijališta Stara planina –

Skijališta Srbije i Institut za arhitekturu i urbanizam izradili su Razvojne projekte skijališta Stara planina i ski centra Kopaonik za unapređenje ponude.

Ovi razvojni projekti predstavljaju detaljnu razradu odredbi o skijalištima iz aktuelnih planskih i programskih dokumenata koji su u prethodnom periodu rađeni za ova područja, navodi se u sapštenju Skijališta Srbije.

Razvojni projekti, sa analizama prostorno-tehničkih mogućnosti skijališa, rade se za potrebe kontinualnog razvoja, odnosno definisanja pravaca budućeg održivog razvoja turističko rekreativne infrastrukture.

U ovim projektima razrađena je prva faza u definisanju dugoročnog koncepta prostornog razvoja skijališta na Kopaoniku – kompletnog alpskog i nordijskog skijališta i letnje sportsko-rekreativne ponude u prostoru sa pratećim sadržajima i detaljnom infrastrukturom.

Razvojni planovi skijališta Stara planina i ski centra Kopaoniku sadrže izvode i iz planske dokumentacije i strateških dokumenata za razvoj turizma, kao i ciljeve razvoja skijališta, pravila za njihovo uređenje, planska rešenja prostornog razvoja i elemente implementacije.

Ovi planovi se koriste kao osnov za dalji razvoj i unapređenje planinskih centara, kako za zimski, tako i za letnji turizam, navodi se u sapstenju.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *