Ski centar “Stara planina” – Hotel, spa centar, gondole, žičare, ski staze….

kliknite za prikaz u punoj veličiniSkoro pet meseci snega godišnje na Staroj planini, na visini između 1100 i 1900 m, pružaju brojne mogućnosti za aktivnosti na snegu. Ski centar “Stara planina” nalazi se na visini od 1723 m, maksimalna visinska razlika iznosi 495 m, a najduža staza ima 1155 m.

Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel “Stara planina” sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a četvorosedna žičara takođe prima 2.400 skijaša na sat.

[pro-player width=’530′ height=’430′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=FJBdyG2PNb0[/pro-player]

“Stara planina” Hotel & Spa ima 4 zvezdice prema internacionalnim hotelskim standardima i nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine – Jabučkom ravništu, na 1.350m nadmorske visine okružen bujnom vegetacijom.

Hotel je kapaciteta 380 kreveta u 146 smeštajnih jedinica – dvokrevetne sobe, apartmani i predsednički apartman. Gostima su na raspolaganju 3 konferencijske sale, restoran, picerija, bar, dečija igraonica, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, usluga recepcije 24h i podzemna garaža sa 147 parking mesta.

Pravu atrakciju predstavlja prva ski gondola u Srbiji koja ce skijaše prevoziti od hotela do vrha Babin zub, odake polaze ski staze ukupne dužine 13km.

Hotel posluje u okviru JP “Stara planina”.

U okviru Ski centra “Stara planina” obezbeđeno je veštačko osnežavanje na više od 4 km staza, od ukupnih 13 km staza, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Škola skijanja radi tokom cele sezone. Dodatna pogodnost za goste hotela “Stara planina”je iznajmljivanje ski opreme u samom hotelu, kao i skijašnica za čuvanje opreme.

Ski staze i žičare

KONJARNIK SUNČANA DOLINA MARKOVA LIVADA
Tip četvorosed ski lift baby lift
Dužina 1155 m 637 m 250 m
Uspon 339 m 178 m
Tip staze srednja srednja,
ima homologaciju
za organizovanje slalom,
veleslalom i superslalom
trka (Super G)
srednja, osvetljena
za noćno skijanje

Kontakt

Ski centar “Stara planina”

Prodajno mesto za ski pass kod polazne stanice žičare “Konjarnik”, radno vreme 08:00 – 16:00.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *