Skijanje za doček na poček

Završen rani buking za hotele na Kopaoniku, ali popustima za zimovanje nije kraj. Stara planina sve traženija. Ski-karte po starim cenama. Povoljno i u Bugarskoj.

HOTELIJERI na najlepšim srpskim planinama prezadovoljni su “ranim bukingom”, jer su skijaši požurili da iskoriste popust od 15 odsto koliko su dobijali do 31. oktobra za rezervisanje zimovanja.

Nije, međutim, gotovo sa zimskim popustima, jer JP “Skijališta Srbije” do 15. novembra daju 15 odsto popusta na ski-karte. Skijališta drugi put organizuju ovakvu vrstu prodaje ski-karata, a smučari i borderi dve nedelje putem “veb-šopa” platnim karticama kupuju, a karte dobijaju na kućnu adresu ili u ski-centru dan pred početak skijanja. Cene ski-pasova su iste kao lane kada je ostvareno pet miliona vožnji i prodato 190.000 ski-karata!

Prošle godine sezona na Kopaoniku trajala je 140 dana, a ove godine je “ski-opening” zakazan od 7. do 10. decembra – kažu u JP “Skijališta Srbije”. – Ukoliko bude uslova za skijanje staze ćemo na Kopaoniku pustiti i ranije.

Paket za ski-opening još može da se uplati za 135 evra, a uključuje tri polupansiona u “Kraljevim čardacima”, besplatan ski-pas i popust za opremu. Nedelju dana u “Konacima” košta od 215 evra, a u “Srebrncu” je polupansion 3.000 dinara.– Na Kopaoniku se sve više traže vile, a ne samo hoteli – kaže Iva Jurić iz agencije “Super nova travel”. – Recimo, vila “Art” u martu za dve osobe košta 149 evra.

Otvaranje skijaške sezone na Torniku zakazano je za 21. decembar, dok bi prvi skijaši na Staroj planini trebalo da se spuste 14. decembra. Stara planina svake godine beleži rekorde, a lane je bilo pola miliona vožnji i sezona je trajala 96 dana. Hotelom upravlja JP “Stara planina”, a direktor Miloš Adamović je prepun planova.

– Napravili smo pakete od tri, pet ili sedam dana i izuzetno se dobro prodaju, jer cene se kreću od 45 evra po sistemu “sve uključeno” – objašnjava Adamović.

– Ljudi sve više beže od urbanizacije i traže mir koji mi nudimo. “Presvučena” su oba puta koja vode do skijališta, radimo na vodosnabdevanju i mnogobrojnim projektima za narednu godinu.

U “Argusu” kažu da naši turisti sve ranije rezervišu zimovanje, pa tako za neke hotele, poput “Grand hotela”, u nekim terminima u bugarskom centru Bansko više nema mesta.

– Najviše spajaju novogodišnje praznike sa skijanjem – kaže Maja Mitić iz “Argusa”. – Sedam noćenja sa doručkom mogu da se nađu već od 99 evra, ali većina turista uplaćuje praznike, jer hoteli sa tri zvezdice za 305 evra nude sedam polupansiona tokom Nove godine, dok za Božić isti broj dana i usluga koštaju samo 175 evra.

Pristupačnim cenama može da parira i Jahorina gde na početku i kraju sezone 20 evra košta noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *