Snimanje filma „Živi“ na Staroj planini

Reditelj i scenarista Vuk Ršumović vredno radi na novom filmu radnog naslova „Živi“, saznaje Kurir.

Radnja je smeštena u Srbiju i kreće iz jednog sela sa Stare planine. Trenutno sam fokusiran samo na tekst, otkriva Vuk za Kurir.

Naš umetnik i njegova priča uvršteni su među 12 odabranih iz celog sveta, zbog čega će u narednih devet meseci razvijati svoje filmove kroz jedan od najvažnijih evropskih programa „Torino film lab“.
– Radnja filma je smeštena u Srbiju i kreće iz jednog sela sa Stare planine. Junak polazi s dečakom na putovanje po Evropi u potragu za njegovom majkom. Film ću i režirati. Trenutno sam fokusiran samo na tekst i na to da bude dobar – kaže Ršumović za Kurir.


Jedan od scenarija koji su prošle godine bili odabrani za program festivala u Torinu bio je, recimo, novi projekat „Sanset“ mađarskog reditelja Lasla Nemeša, čije je debitantsko ostvarenje „Šaulov sin“ osvojilo gran pri Filmskog festivala u Kanu i Zlatni globus za najbolji strani film. „Sanset“ je glavni pretendent i na Oskara.
– Program postoji već godinama i jedan je od najboljih i najprestižnijih za razvoj projekata u Evropi. Čekao sam pravi trenutak da bih aplicirao. Ispostavilo se da imam priču za novi film. Do novembra moram da završim scenario. Pišem na engleskom jeziku. U mojoj grupi su ljudi iz Brazila, Danske i Italije – objašnjava Vuk.

Izvor Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *