Stara planina 28.januar 2016 (Foto)

Iz Javnog preduzeća Skijališta Srbije saopšteno je da Skijaši i borderi koji u periodu od četvrtka, 28. do nedelje, 31. januara, posete Staru planinu ili neki drugi ski centar u Srbiji, mogu da iskoriste popust od 20% na trodnevne i četvorodnevne ski karte. Do kraja sezone biće organizovane još tri ovakve akcije, po jedna u februaru, martu i aprilu.

Na Staroj Planini 29. i 30. januara 2016. godine po prvi put Skijaški savez Srbije organizuje Evropa kup u Snowboard-u u disciplinama Paralel Slalom i Paralel Veleslalom.

Na snowboard kupu pod nazivom “FIS EC Stara planina” prvog takmičarskog dana u petak 29. januara voziće se disciplina Paralel Slalom (PSL), a sutra dan u subotu 30. januara Paralel Veleslalom (PGS). Trke se voze na stazi broj 7. “Jabučko ravnište” duž pravca pružanja istoimene gondole. Start se nalazi na 1600 m/nv a cilj, 90m niže, na 1510 m/nv. Oba dana se voze trke u muškoj i ženskoj konkurenciji.

FIS Tehnički delegat na snowboard trkama je Viktor Krstevski iz Makedonije.

Nakon Snowboard Evropa kupa, na Staroj planini se do 5. febriara 2016. voze trke u Paraolimpijskom alpskom skijanju za IPC EC “Stara planina” kup, a na programu su sve alpske discipline od Spusta, preko Superveleslaloma, Veleslaloma, Slaloma i Alpske kombinacije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ski centru na Staroj planini danas lep i sunčan dan sa temperaturom koja se kretala od -1 C do +3C.Vetar je duvao brzinom od 2 do 5 m/sek. dok je vidljivost iznosila do 30000 m.

Snega na stazama ima u visini od 50 c, dok ga van staza ima u visini od 52 cm.U nastavku teskta možete videti današnje fotografije iz Ski centra na Staroj planini

 
 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *