Stara planina dobija sportsko-rekreativni centar – Za urbanistički projekat 1,3 miliona dinara

JP Stara planina planira da ove godine raspiše javni poziv za izradu urbanističkog projekta za izgradnju sportsko-rekreativnog centra u okviru turističkog naselja na Jabučkom ravništu, potvrđeno je eKapiji iz ovog javnog preduzeća.

Prema Planu javnih nabavki za 2018. godinu predviđeno je da JP Stara planina izdvoji 1,3 miliona dinara sa PDV-om za izradu urbanističkog projekta za izgradnju sportsko-rekreativnog centra. Ministarstvo turizma i trgovine izdvojilo je, preko javnog konkursa, sredstva za ovaj posao.
– Postojećim planom detaljne regulacije na ovoj parceli predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog centra, pa će urbanistički projekat bliže definisati ovaj objekat i stvoriti osnovu da se kroz dalju izradu idejnog projekta i projekta za dobijanje građevinske dozvole, u narednim godinama stvore uslovi za gradnju. Samo projektovanje sportsko rekreativnog centra biće sprovođeno fazno u narednim godinama, što zbog izmena postojećeg PDR koji treba da odredi sadržinu ovog centra, to i zbog obezbeđivanja potrebnih sredstava za projektovanje i izgradnju – kažu za eKapiju iz JP Stara planina.

Inače, JP Stara planina je započelo izgradnju teniskih terena, kao dela budućeg sportsko-rekreativnog centra, koji će biti završeni u toku ove godine.
izvor ekapija.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *