Stara planina : Država finansira izradu generalnog plana za put od sela Mirkovci ka “Jabučkom ravništvu”

Ministarstvo privrede Srbije i grad Pirot zajedno će finansirati tri projekta u ukupnoj vrednosti od oko 81 milion dinara

Prvi projekat na kom će raditi zajedno s opštinom Knjaževac je izrada generalnog plana za put od sela Mirkovci ka “Jabučkom ravništvu” u kom će učešće Ministarstva iznositi 9.5 miliona dinara, rekao je gradonačelnik tog grada Vladan Vasić.

Drugi projekat koji će zajedno finansirati lokalna samouprava i Ministarstvo privrede je uređenje dovorišta OŠ “Dušan Radović” u vrednosti od 37 miliona dinara, za koje će, po rečima Vasića, Ministarstvo izdvojiti 15 miliona dinara.

Treći projekat je uređenje parkovske površine donjeg grada srednjevekovne tvrđave Kale u vrednosti od oko 35 miliona dinara za koje će Ministarstvo dati 14 miliona dinara, rekao je Vasić.On je kazao da i da će grad konkurisati novim projektima na konkursu Ministarstva jer želi da nastavi izgradnju takozvane saobraćajnice jedan u industrijskoj zoni grada i da se poveže s budućim alternativnim putem Koridora 10.

Vasić je rekao da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor novih direktora javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, najavivši da će biti nekih promena na čelu pojedinih javnih preduzeća.

U skladu sa sporazumom Koalicije za Pirot i SNS-a, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je danas postavio novog pomoćnika gradonačelnika, Bratislava Ćirić iz SNS-a koji će koordinisati rad javnih preduzeća i saradnju sa SKGO.

“Ćirić na dužnost stupa u sredu i nadam se da će saradnja biti dobra”, rekao je Vasić.
b92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *