Stara planina info :Bojan Križaj na Staroj planini (Foto & Video)

U toku noći na Staroj planini palo je između 20-25 cm novog snega.Trenutna visina snega iznosi 71 cm, a snežene padavine i dalje traju.

Zbog snežnih padavina na putu do Skijališta na Staroj planini ima ugaženog snega u visini od 15 cm, a put je od jutros bio skoro neprohodan, te se savetuje vozačima da se pre polaska na put informišu o prohodnosti.Vetar duva brzinom od 12 m/s, snežne padavine počele su jutros u 3 h i sneg još uvek pada.Vozačima savetujemo dodatan oprez zbog poajve odrona i rupa na putu .Temperatura se kreće od -3°C do +1°C, vidljivost je 500 metara.Instalacije su počele sa sa zakašnjenjem zbog nanosa na stazama i ski putevima .

Jabucko ravniste krenulo sa radom u 10 oo h na stazi 7 Jabucko odrzava se trka paraolimpijaca i ona nece biti otvorena za korisnike !

Na Staroj planini trenutno boravi Slovenački skijaški as Bojan Križaj koji će 5. i 6. marta na Staroj planini i 7. i 8. marta na Kopaniku, sa fanovima testirati najnovije modele Elan skija.

Pored Brojana Križaja, Elan u ova dva ski centra dovodi 40 vrhunskih skijaša instruktora iz Slovenije koji će imati priliku da svoje veštine isprobaju na stazama Stare planine i Kopaonika. Ove godine testovi skija su uvršteni u kalendar Elanovog White Elements Toura

Organizator testova skija je Planet Bike, dok tehničku podršku daju Skijališta Srbije. Svi skijaši i borderi koji žele da isprobaju najnovije modele skija neophodno je da organizatoru pokažu na uvid, i kao depozit, ostavite dva lična dokumenta sa fotografijom.

U nastavku teksta možete čuti Ekskluzivni intervju sa Slovenačkim skijaškim Bojanom Križajem, koji su napravili novinari redakcije Stara planinma info. i videti današnje fotografije iz Skijališta na Staroj planini.izvor https://staraplanina-babinzub.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *