STARA PLANINA Midžor – Pešačka tura 2/5/2016

Organizacija za omladinski turizam “Srbija za mlade”  organizuje 2.5.2016 pešačku tura na jedan od najviših najviših vrhova Srbije – Midžor 2169 nvm –

Vrsta prevoza: Autobus
Način plaćanja: Unapred

Opis programa

Pešačka tura na jedan od najviših najviših vrhova Srbije – Midzor 2169 nvm

Datum: 2.5.2016.

Stara planina spada u jednu od najlepših, a istovremeno neotkrivenih planina u Srbiji. Ovaj put penjemo se na njen najviši vrh – Midžor, koji postajano dominira na 2169 mnv i uživamo u veličanstvenim prizorima prirode kakav se može sresti samo na Staroj planini. Pripada visokoplaninskom sistemu Balkanskih planina koje se pružaju od Crnog mora na istoku do Vrške čuke na zapadu. Dužina ovog planinskog masiva iznosi 530 km. Zanimljivo je da se Midžor nalazi na samoj granici između Srbije i Bugarske.
Midžor

Program:

Polazak iz Beograda u 6:30 od Hrama Sv Save. Planiran dolazak na Babin zub oko 10:30 i polazak na stazu. Staza je dugačka 16 km u oba pravca i spada u lakše. Vreme potrebno za obilazak staze 6h. Povratak u Beograd nakon završetka planinarske ture. Dolazak u Beograd oko ponoći.

Potrebna oprema: ranac, 2l vode, rezervna odeća, dovoljno hrane za ceo dan, duboka cipela (poželjno da bude planinarska), tanka jakna, kačket, šešir ili neka druga zaštita od sunca.

Za sva pitanja u vezi opreme i pešačenja pozovite 064-539-82-41 Marko

U slučaju lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih tura se odlaže.

Cena od 2.400 rsd obuhvata:

– Prevoz Beograd – Babin Zub – Beograd
– Usluge licenciranog planinarskog vodiča
– Usluge licenciranog turističkog vodiča
– Organizaciju i vođenje ture

Cena ne obuhvata:

-redovnu godišnju članarinu Srbija za mlade 400 din

Prijave na:

E-mail: srbijazamlade@gmail.com
Telefon: 061/16-27-226
Adresa: Balkanska 18, lokal 99

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pred polazak na putovanje ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj putnika za organizaciju ove ture je 40. Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

srbijazamlade.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *