Stara planina : Novi cenovnik Ski karata za sezonu 2012/13

 Vlada Republike Srbije usvojila je cenovnik ski karata JP „Skijališta Srbije“ za zimsku sezonu 2012/13. Godine. 

Cene ski karata su određene u zavisnosti od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša. Šestodnevni ski pas u špicu sezone na Kopaoniku košta 10. 710 dinara, a u ski centru Tornik na Zlatiboru 6. 170 dinara. Šestodnevni ski pas u istom periodu u ski centru na Staroj planini, uz stalni popust od 20 posto, iznosi 4. 940 dinara,. 

 I ove godine ski karta 10/sezoni na Kopaoniku jedinstvena je za sve tarifne periode skijaške sezone i važi u svim ski centrima i košta 18. 670 dinara. Od ove sezone 10/sezoni može da se kupi i za ski centar Tornik na Zlatiboru i košta 11. 220 dinara, dok za Staru planinu ova karta košta 9. 540 dinara. Takođe, od ove sezone porodični paketi važe za sva tri ski centra.

Ski centar Stara planina

Ski pass

Ski pass predstavlja skijašku kartu koja omogućava vlasniku da koristi ceo sistem žičara u ski centru Stara planina. Sa njom se može skijati na svim stazama i prevoziti svim žičarama u ski centru. Postoje ski karte za koje nije potrebna fotografija i to su one od poludnevne do šestodnevne ski karte. Za sve ostale (od sedmodnevne do sezonske, kao i 10 u sezoni) obavezna je fotografija. Ski karta nije prenosiva na druga lica. Kada skijaš dođe do neke od žičara, prolaskom pored sistema SKI DATA, sistem prepoznaje kartu i otvara kapiju, čime mu se omogućava prolaz i korišćenje žičare. Obaveza svakog skijaša je da na zahtev službenog lica, koji su u jasno obeleženim uniformama, pokaže svoju ski kartu.

Vlasnik ski karte je osiguran kako bi u slučaju eventualne povrede mogao da ostvari svoja prava. To se odnosi na ostvarivanje prava na nadoknadu od posledica nesrećnog slučaja (nezgode).

O bezbednosti skijaša brinu, pored radnika Skijališta Srbije, pripadnici MUP-a, Gorske službe spasavanja, zdravstveni radnici Trauma centra kao i nadležne inspekcijske službe.

.

http://www.skijalistasrbije.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *