Stara planina : Raspored zatvaranja staza zbog takmičenja –

 

U ski centru na Staroj planini će se od 29. januara do 2. februara zatvarati određene staze zbog organizacije takmičenja.

U petak, 29. januara, biće zatvorena staza broj 7 zbog održavanja Snowboard Evropa kupa u disciplini paralel veleslalom.

U subotu, 30. januara, staza broj 7 će biti zatvorena, takođe, zbog Snowboard Evropa kupa u disciplini paralel slalom. U tom periodu će biti zatvorena i staza Konarnik zbog održavanja IPCAS veleslaloma u paraolimpijskom skijanju.

U nedelju, 31. januara, staza Konjarnik neće raditi zbog održavanja IPCAS slaloma u paraolimpijskom skijanju.Od 01. do 5. februara staze Sunčana dolina i Konjarnik će biti zatvorene zbog održavanja IPCAS i Evropa kupa, u pitanju su trke spust i super kombinacije (super veleslalom i slalom) u para olimpijskom skijanju.

I pored neobično toplog vremena za ovo doba godine, ski centri u Srbiji rade punim kapacitetom i bez problema. Odlično urađena priprema staza mešavinom prirodnog i veštačkog snega doprinela je da se kvalitet podloge održava i ne menja uprkos temperaturama u plusu.

Pojedini ski centri u regionu nisu te sreće, pa rade smanjenim kapacitetom. Nedostatak prirodnog snega i visoke temperature prouzrokovale su delimično zatvaranje staza u skijalištima u regionu.

Nasuprot tome, ski centri Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru rade punim kapacitetima. Na Kopaoniku rade 24 žičare i 35 staza na kojima ima 45 centimetara utabanog snega. Na Staroj planini su u funkciji sve žičare i staze na kojima ima 35 centimetara utabanog snega. Tornik na Zlatiboru odoleva toplom vremenu, pa na stazama ima 20 centimetara utabanog snega, a rade sve ski instalacije.

Od vikenda počinje drugi deo školskog raspusta, a svi ljubitelji skijanja i snouborda mogu da budu bez brige i da se upute na neku od domaćih planina. Skijaši sa Jahorine ili iz Slovenije koji imaju sezonski ski pas za ova skijališta, mogu da iskoriste mogućnost i da uživaju na skijanju u nekom od srpskih skijališta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *