Trampovi preci su sa Stare planine, pola Srbi – pola Bugari!

Todor Dičev, bivši bugarski ambasador u Japanu, tvrdi da je novi američki predsednik Donald Tramp poreklom Šop, odnosno pola Srbin, pola Bugarin, a da su njegovi preci rodom sa Stare planine!

Do ovog šokantnog otkrića Dičev je, kako tvrdi, došao posle opsežnog istraživanja Trampovog porekla. Ono je, navodno, pokazalo da Trampovi koreni sežu sve do okoline sela Trn, na samoj srpsko-bugarskoj granici.

Kako je objavio portal “Razkritija”, pozivajući se na pisanje magazina “Vikend”, bugarski diplomata nema nikakve sumnje da je Tramp sa ovih prostora.

– Nadam se da će u okviru svoje prve turneje po Evropi Tramp posetiti i Bugarsku i Trn, odakle su mu koreni. Čudi me da još ne priča o tome da je njegova porodica iz okoline Trna – rekao je Dičev, koji je mesecima istraživao Trampove šopske korene.

On, međutim, nije otkrio nikakve druge detalje o tome kako je moguće da novi šef Bele kuće potiče sa srpsko-bugarske granice.

Šopska plemena, inače, naseljavaju pogranične delove Srbije i Bugarske, a posebno Staru planinu.
Jovan Igić, nekadašnji policijski inspektor i radnik BIA u penziji, koji se decenijama bavi ovom tematikom, objašnjava da su Šopi pleme bogate istorije.

– Jedan od najboljih dokaza o istoriji Šopa je jezik, jer se na Staroj planini i sa srpske i sa bugarske strane i dan-danas govori šopskim jezikom. Laički gledano, on je mešavina srpskog i bugarskog jezika, ali je to poseban jezik – navodi Igić.
Zvanično: pola Nemac – pola Škot

Zvanična Trampova biografija navodi da je njegov pokojni otac Fred rođen u Njujorku, kao dete nemačkih imigranata iz Karlštata.

S druge strane, njegova majka Meri En vodi poreklo iz Škotske, odakle je kao devojčica emigrirala u Njujork.
izvor: Informer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *