Utrostručeni prihodi na Staroj planini (Video)

Hotel “Stara Planina” je pun do kraja februara. Od kako je država od poznatog lanca hotela “Falkenštajner” preuzela ovaj zimski centar prihodi su tri puta veći. Dobro radi i skijalište na kojem je ove godine broj skijaša veći za trećinu. Prednjače domaći gosti, a slede Bugari, Makedonci i Crnogorci, koji cene dobru uslugu i staze na kojima uvek ima snega.

“Staru Planinu” čine dva hotela kapaciteta od 500 gostiju. Od kako je “Falkenštajner” napustio Staru Planinu država je preuzela ovu turističku lokaciju, ponudila vrhunsku uslugu, bogatiji izbor domaćih jela, besplatnu školu skijanja za decu sa opremom i ski pasom i posebne pogodnosti za roditelje sa više dece.

 

 
“‘Buking kom’ i ‘Trip advajsor’ su nam dali najviše ocene 9,4 zlatna ocena je za ‘Buking kom’ a opet za ‘Trip advajsor’ pet kružića od pet mogućih, tako da sve to ide na pravi način i dočekujemo ovu godinu sa sjanim rezultatima”, napominje direktor “SP rizorta – Stara planina” Goran Karadžić.

Pored hotela dobro radi i skijalište. Van pansiona najviše dolaze Bugari. Njima je, kažu, jeftino i nema gužve. Ove godine jedan Bugarin za potrebe svoje agencije kupio je u jednom danu ski pasova za 800.000 dinara.

“Ako uporedimo sa prošlom godinom mesece decembar i januar imamo na svim stazama 28 odsto više skijaša i bordera”, kaže Vladan Tošić iz “Skijališta Srbije”.

Najveća pogodnost za decu mlađu od 11 godina je besplatna škola skijanja. Deca od 9 do 12 sati pohađaju besplatno veoma kvalitetnu nastavu.

“Proći će sigurno preko 3.000 klijenata, a kada pominjemo ono što je u okviru hotela plan je bio 1.000 ali će premasiti 1.200 mladih skijaša”, objašnjava istruktorka skijanja Nina Milojković.

Ovde skijaše čeka oko 14 kilometra staza. Ako snega nema tu su topovi koji ga prave. Do kraja sezone “Skijališta Srbije” za sve pasionirane skijaše daju vikendom popuste i do 20 odsto.

Pogledajte video prilog


Izvor RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *