Video tura po ski centru Stara planina

Skijališta Srbije objavilo video turu po ski centru Stara planina.

Tokom prošle nedelje skijali smo u ski centru Stara Planina i snimili kako izgledaju staze. Video klipovima pokušaćemo da skijašima i borderima dočaramo lepote ovog skijališta.

Spremite se, tura po ski centru kreće:


Gondola na Jabučkom ravništu

Ovo je za sada jedina gondola u Srbiji. Pozicionirana je tako da vas vodi ka delu planine odakle se pruža mogućnost skijanja na prostranim ski terenima. Nakon izlaska sa gondole možete da birate 3 staze od kojih je jedna kategorisana kao laka, a dve kao srednje teške. Na sledećem snimku možete pogledati kako izgleda skijanje na ovim stazama:

Takođe, nakon izlaska sa gondole pruža vam se mogućnost da krenete ka vrhu Rudine, sa kojeg se četvorosednom žičarom možete spustiti na dve plave staze. Evo kako izgledaju:

Ski put Rudina

Staza Rudine

Nakon prelaska vrha Rudine ski putem krećemo ka stazama Sunčana dolina i Konjarnik koje su kategorisane kao teške i srednje teške staze. To su tereni za malo iskusnije skijaše čijim spajanjem se dobija veoma dugačka staza koja nijednog skijaša i bordera ne može da ostvi ravnodušnim. Ove staze imaju FIS homologaciju, pa je na njima moguća organizacija takmičenja u Super G kategoriji.

Staza Sunčana dolina:

I, konačno, staza Konjarnik

Izvor www.skijalistasrbije.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *