Vučić: Put do Stare planine nakon završetka auto-puta

Nakon završetka auto-puta ka Pirotu, nastaviće se radovi na izgradnji puta od Svrljiga ka Staroj planini, rekao je premijer u Svrljigu gde je obišao i osnovnu školu u čiju će rekonstrukciju Vlada uložiti oko 73 miliona dinara.

Dočekan uz so i pogaču najpre u domaćinstvu Gorana Vasića u Beloinju, premijer je kazao da je prioritet ostanak mladih u svojim sredinama, a da su radna mesta jedini način da se tu zadrže.

Nastavak izgradnje puta ka Staroj planini kroz Svrljig, što je ujedno i najkraća deonica ka toj turističkoj destinaciji od Niša, a potom i razvoj same Stare planine, tvrdi premijer, umnogome će značiti za razvoj celog ovog kraja.

2 Vučić Svrljig foto A.K.

Putevi i radna mesta za ostanak mladih na selu prioritet Vlade; foto: A.K.

Prvo moramo završiti auto-put ka Pirotu, a potom i ovaj put, da bi onda razvijali Staru planinu kao turističku destinaciju – rekao je Vučić.

U domaćinstvu Vasića koji se, pored stočarstva, bave i seoskim turizmom, premijer i ministri poljoprivrede Branislav Nedimović i lokalne samouprave Ana Brnabić su u razgovoru sa domaćinom zaključili da su jeftiniji krediti i duži grejs period ono što je potrebno da bi unapredio svoj posao na selu.
nbsp;
3 Vučić Svrljig foto A.K.

Vlada pomaže rekonstrukciju svrljiške škole; foto: A.K.

Vlada ulaže novac u rekonstrukciju svrljiške škole

Sa ministrima prosvete Mladenom Šarčevićem i omladine i sporta Vanjom Udovičićem, u pratnji predsednice Opštine Jelene Trifunović i narodnog poslanika Milije Miletića, premijer je posetio i Osnovnu školu „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu u kojoj nastavu pohađa 744 učenika.

Oko 73 miliona dinara Vlada će uložiti u potpunu rekonstrukciju ove škole preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima – rekao je Vučić.

4 Udovičić Svrljig škola foto A.K.

Udovičić svrljiškim školarcima poklonio lopte; foto: A.K.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poklonio je učenicima set lopti, a direktor Saša Golubović upoznao je premijera i ministre sa izvanrednim rezultatima koje, i pored teških uslova, postižu učenici svrljiške škole.


Do premijera ceduljama i pismima

Brojni Svrljižani dočekali su premijera u dvorištu osnovne škole, a svoje probleme neki od njih preneli su lično u kratkim razgovorima.

Nekoliko njih uručilo je Vučiću pisma i ceduljice, a veliki broj građana ostao je po kiši kako bi ga samo pozdravili.

5 Vučić Svrljig foto A.K.

Problemi na ceduljicama premijeru u ruke; foto: A.K.

nbsp;


Izvor juznevesti.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *