Zimski uspon na Midžor 2169m i skijanje na Babinom zubu

Planinarsko alpinisticki klub “MOSOR” iz Niša organizuje u nedelju 28. januara 2018 godine Zimski uspon na Midžor (2169m) i skijanje na Babinom zubu.

Midžor sa visinom 2169m je najviši vrh Srbije (bez KiM) i našeg dela Stare Planine. Nalazi se na samoj granici sa republikom Bugarskom.

Uspon na Midžor vrši se iz pravca planinarskog doma koji se nalazi na 1580m. Od najvišeg vrha Srbije udaljen je 5.4 km vazdušnom linijom ili 8.6 km putem, što se u povoljnim vremenskim uslovima prelazi za oko 3-4 sata u jednom smeru.

Oni sa slabijom kondicijom za koje je Midžor nedostižan u zimskim uslovima mogu da ispenju vrh Babin zub visine 1780m koji se nalazi iznad samog turističkog centra i veoma je pristupačan i lagan za uspon.

Za one koji ne bi da planinare već bi da skijaju i uživaju u zimskim čarolijama na prelepo uređenim stazama “Babinog Zuba” SKI sekcija našeg kluba organizovaće grupu koja će zajedno da vozi i da se zabavlja u zimskom centru. Cena dnevnog ski pasa za odrasle je 1950 dinara, a poludnevni je 1650 dinara. Dok je za decu dnevni 1500 dinara, a poludnevni 1200 dinara.

U planinarskom domu i hotelima za sve zainteresovane postoji mogućnost ishrane (topli obrok) posle uspona na vrh.

Polazak je sa Trošarine (parking Ćele Kule) u 06:00 h, a dolazak u Niš oko 20 sati.

Napomena:

Poneti topliju slojevitu odeću i zimske cipele (gojzerice), kapu i rukavice poneti obavezno. Poneti rezervnu odeću i obuću za preobuku posle uspona (stajaće u autobusu). Poneti hranu (sendviče, čokoladu…), i vodu u čuturici ili flašici minimum 1.5 litar.

Neophodna oprema:
Štapovi planinarski ili skijaški opciono za one koji ih poseduju, kamašne za sneg, baterijska lampa, naočare za sunce ili brile, zaštitne kreme za lice i usne, overena zdravstvena knjižica, lična karta.

Pre polaska na uspon Vođa uspona će pregledati odeću i obuću svih učesnika i ima pravo da na uspon ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu opremu.

Učesnici koji uplate novac, a kasnije otkažu učešće ne vraća se novac ( sem u slučaju da sami nađu adekvatnu zamenu!!!)

Troškovi prevoza: 800 dinara i obuhvataju:

• Prevoz udobnim turističkim autobusom
• Organizacione troškove i vodiče ( PAK Mosora ) na samoj planini

Sve informacije na 063 484 139 i 066 484 139 (Igor)

Prijavljivanje i uplata najkasnije do 26. januara 2018. g. ili do popune mesta.

Na sastanku PAK Mosora sredom od 17 – 18 sati u Sportskom savezu Niša (Strahinjića Bana 2a – bivša Sofka) kod Igora Radosavljevića ili na gore navedene telefone.

VOĐA PUTA I USPONA: IGOR RADOSAVLjEVIĆ

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *